Nanokompositter

Peter  Sommer-Larsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 09.

Nanokompositter

Nanoforstærkede plastmaterialer tager over, der hvor traditionel plast må give op. Produkter fremstillet af nanokompositter vil give en række forbedringer i forhold til polymerens egenskaber. Nanoteknologien viser især sin styrke inden for krybeegenskaber, udmattelse og levetid. Med en meget lille tilsætning af nanopartikler kan du opnå markant bedre egenskaber i dit plastmateriale. En fordel ved at anvende nanokompositter er, at plastens procesparametre ikke ændres væsentligt. Det betyder, at det samme udstyr og værktøj kan benyttes, og at der ikke er øget slid som ved konventionelle kompositter.

Hos Teknologisk Institut kan du få opgraderet dit plastmateriale til en nanokomposit af meget høj kvalitet. Vi udvikler en nanokomposit, der opfylder dit behov til materialeegenskaber; vi identificerer den mest velegnede type nanopartikel og optimerer samspillet mellem nanopartiklerne og polymermaterialet. Derudover karakteriserer vi det nye materiale og validerer egenskaberne ved grundige tests i vores laboratorium, vi modellerer materialets langtidsegenskaber og foretager en levetidsvurdering som en del af dokumentationen. Som sidste led i processen compounderer vi den nye nanokomposit, ligesom vi tilbyder produktion i mindre skala.

Center for Plast og Emballage har stor erfaring med nanoteknologien. Vores projektsamarbejde med bilindustrien viser fx lovende resultater for erstatning af metal med de nanoforstærkede plastmaterialer.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Center for Plast og Emballage

  • tilbyder en unik kombination af udvikling, materialefremstilling og efterfølgende laboratorietest
  • identificerer den mest velegnede type af nanopartikler, fx nanoclay og carbon nanotubes
  • sikrer det optimale forhold mellem nanopartikler og plastmateriale samt dispergering af høj kvalitet
  • karakteriserer, analyserer og dokumenterer de forbedrede egenskaber
  • modellerer langtidsegenskaber, såsom krybeegenskaber, udmattelse og levetid
  • foretager levetidsvurdering af den nye nanokomposit
  • producerer råmateriale og støbte plastemner i mindre skala