Nye metoder til overvågning af bakterier

Lotte Bjerrum Friis-Holm

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 37.

Nye metoder til overvågning af bakterier

Uønskede bakterier i tekniske systemer koster hvert år dansk erhvervsliv tab i milliardklassen. Teknologisk Institut leder innovationskonsortiet ’At-line Monitering af Bakterier’, der arbejder på at løse problemet.

Sammen med universitets- og virksomhedspartnere kombinerer Teknologisk Institut molekylær mikrobiologi, nanoteknologi og avancerede spektroskopiteknikker for at udvikle en analyseplatform, der hurtigt og præcist kan overvåge og kontrollere mikrobiologiske processer i omgivelserne – også uden for laboratorierne. 

- Vi forventer, at resultaterne af konsortiets arbejde vil medføre store besparelser i forbindelse med korrosion, hygiejne og sundhed, siger Mikael Poulsen, der er sektionsleder i center for Kemi- og Vandteknik på Teknologisk Institut.

Konsortiet tager afsæt i to områder med verdensanerkendt dansk ekspertise og med store eksportmuligheder for dansk industri, nemlig olieproduktion og biologisk vandrensning. Den valgte metodiske tilgang er almengyldig og kan anvendes i alle systemer, hvor overvågning af mikrobiologi er af betydning, blandt andet på hospitaler og inden for fødevarer, kølesystemer og renseanlæg.