Ekstrudering og teksturering af fødevarer i pilotskala

Troels Veng Samuelsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 01.

Ekstrudering

Ekstrudering og teksturering af fødevarer i pilotskala

Ekstrudering og teksturering

Ekstrudering er en proces, der med en kombination af mekanisk og termisk forarbejdning ændrer struktur, tekstur, smag og farve af en råvare. Eksempler på ekstruderede produkter fra dagligdagen er morgenmadsprodukter som havrefras og cornflakes, snacks og kødanaloger. 

Teknologisk Institut har lokaler, udstyr og faglige kompetencer til at hjælpe med proces- og produktudvikling i pilotskala. Baseret på vores mangeårige erfaring med ekstrudering i praksis indgår vi gerne som sparringspartner i produkt- eller procesudviklingsforløb som kan indeholde idéer til produkter baseret på råvarer eller sidestrømme, dialog omkring sammensætning af recept, indstilling af procesparametre og karakterisering af det færdige produkt. Der findes både en tør og en våd proces, den tørre ender ud med et tørt produkt med lang holdbarhed, og den våde proces skaber et produkt som ferskt kød.

Det er endvidere muligt at få lavet mindre produktioner af nye produkter, hvor markedet skal prøves af. Vi er en registreret fødevarevirksomhed med tilladelse til at producere fødevarer som underleverandør.

Hvilke opgaver kan vi løse på ekstruderingsanlæggene:

  • Proces- og produktudvikling af ekstruderede produkter
  • Dokumentation og afprøvning af råvarers ekstruderingsegenskaber
  • Relevant for- og efterbehandling som formaling, forforklistring, blanding, coatning, dragering
  • Tør- og vådteksturering af planteproteinkoncentrat
  • Test af additivers stabilitet i ekstruderings- og tørringsprocessen
  • Lønproduktioner af fødevarer

Forsøgsanlægget kan tilbyde følgende ekstruderingsfaciliteter:

  • Coperion ZsK, 27 mm twin screw, 7-60 kg/time. Moderne fødevareekstruder med meget tilbehør og mange muligheder. Produkt- og procesudvikling samt mindre produktioner.

Case