Nyt test- og udviklingslaboratorium for veje

Signe Hellested Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 15.

Veje - test og udviklingslaboratorium

Nyt test- og udviklingslaboratorium for veje

Pressemeddelelse publiceret den 11. marts 2019.

Danmarks veje har en længde på ca. 75 000 km og består for det meste af asfaltbelægninger. Asfaltbelægninger spiller derved en stor rolle i det moderne menneskes dagligdag og det bliver især tydeligt når belægningens funktion og holdbarhed er forringet.

Nu åbner Vejsektorens Test- og Udviklingslaboratorium på Teknologisk Institut i Taastrup, hvor nutidens asfaltmaterialer vil blive kvalitetstestet og fremtidens vejbelægninger udviklet. Akkreditering er opnået primo 2020.

Vejsektorens Test- og Udviklingslaboratorium tilbyder uvildig materialekontrol, herunder standardprøvninger og avancerede funktionsafprøvninger af asfaltmaterialer og dets delkomponenter. Bl.a. tilbydes udmattelsestest og afprøvninger, hvor materialerne forinden har været udsat for accelereret ældning, som f.eks. afprøvning af bindemidlers flyde- og deformationsegenskaber over tid.

Dertil bringes nogle af de beslægtede kompetencer på Teknologisk Institut i spil, hvilket udmønter sig i – for asfalt – hidtil usete afprøvningsmetoder, som f.eks. CT-scanning til eftervisning af asfaltens indre hulrumsstruktur.

Vejsektorens Test- og Udviklingslaboratoriums udviklingsarbejde omfatter funktionsafprøvning og optimering af bl.a. nye genbrugs- og råmaterialer, asfalt med høj genbrugsandel og permeabel asfalt, der lader regnvand trænge gennem asfaltens struktur og minimerer derved risikoen for oversvømmelser ved skybrud.

Ved indvielsen taler bl.a. direktør Mette Glavind, Teknologisk Institut om fremtidens indsats for vejinfrastrukturen i Danmark og Jens Holmboe, Vejdirektoratet, om behovet for at teste og dokumentere de materialer der anvendes til at bygge veje i Danmark nu og i fremtiden.

Indvielsen finder sted torsdag den 28. marts 2019 fra kl. 14.00 - 17.00, Teknologisk Institut, Taastrup. 

Læs mere