Overfladeparken på Teknologisk Institut

Thomas Juul Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 57.

Overfladeparken på Teknologisk Institut

I sommeren 2009 blev overfladeparken på Teknologisk Institut etableret.

Overfladeparken på Teknologisk Institut er en samling af betonelementer, hvor der er eksperimenteret med betonens overfladegeometri- og tekstur. Betonelementerne blev fremstillet i 2008/2009 og udstillet på parkeringspladsen foran Det Højteknologiske Betonværksted på Teknologisk Institut sommeren 2009.

Billede af overfladeparken udstillet foran Det Højteknologiske Betonværksted på Teknologisk Institut. Overfladeparken er en samling af betonelementer, hvor der er eksperimenteret med betonens overfladegeometri- og tekstur.

Udstillingen består af 10 betonelementer. Heraf er de 2 skabt af kunstneren Esben Klemann, og 1 element er støbt mod fortrykt retarderpapir og efterfølgende højtryksspulet – en metode, der også kaldes grafisk beton.

De resterende 7 betonelementer er skabt ved hjælp af robotteknologi og viser nogle af mulighederne for at skabe individuelle betonoverflader i en industrialiseret og automatiseret proces. Således er de alle blevet tegnet digitalt i 3D, hvorefter støbeformene er blevet fræset ud på robotanlægget på Teknologisk Institut. Eksperimentet har dels gået på at skabe nye overfladegeometrier ved hjælp af robotten, dels at opnå nye overfladeteksturer ved at støbe mod forskellige formmaterialer.

Billede af nogle af betonelementerne fra overfladeparken udstillet foran Det Højteknologiske Betonværksted på Teknologisk Institut. Overfladeparken er en samling af betonelementer, hvor der er eksperimenteret med betonens overfladegeometri- og tekstur.

Til forsøgene er følgende formmaterialer blevet anvendt: ekspanderet polystyren, ekstuderet polystyren, polyuretanskum, polyuretancoating og gummi. Bortset fra den ene overflade, der er blevet slebet, står alle overflader ubehandlede.

Billede af et af betonelemeterne fra overfladeparken udstillet foran Det Højteknologiske Betonværksted på Teknologisk Institut. Overfladeparken er en samling af betonelementer, hvor der er eksperimenteret med betonens overfladegeometri- og tekstur.
Elementet, der er en abstraktion over en sandbund formet af vandets bølger, er støbt mod robotfræset, ekstruderet polystyren

Billede af et af betonelementerne fra overfladeparken udstillet foran Det Højteknologiske Betonværksted på Teknologisk Institut. Overfladeparken er en samling af betonelementer, hvor der er eksperimenteret med betonens overfladegeometri- og tekstur.
Elementet viser blandt andet betons plastiske egenskaber ved at illustrere ringe i vandet skabt af en dråbe ,der møder overfladen. Elementet er støbt mod en gummihud, der er spændt ud over en fræset struktur i ekspanderet polystyren