Robotten NAO tager eleverne i hånden

Steen Harder Ulrichsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 97.

Robotteknologi

Robotten NAO tager eleverne i hånden

Antvorskovskolen i Slagelse er en af de første skoler i verden, som integrerer moderne robotteknologi som pædagogisk redskab.

Robotten NAO er en fuldt ud programmerbar, 58 cm høj humanoid robot med sensorer som for eksempel kamera, mikrofoner og trykfølsomhed såvel som en stemmegenerator og to højttalere.

NAO sidder med på skolebænken for at gøre eleverne klar til fremtiden, men skoleleder Søren Ranthe er ikke i tvivl om, at NAO har langt større potentiale.

- Jeg får dannet og uddannet nogle unge mennesker samtidigt med, at jeg får sat den nyeste teknologi ind i klasserne", siger han og fortsætter.

- Jeg har fået mange af de stille piger ind i kampen og fået dem på banen i timerne gennem NAO, og flere af drengene i klassen er blomstret op og har fået mere selvtillid. Det synes jeg er imponerende.

Skolen i Slagelse benytter blandt andet deres nyindkøbte robot til at hjælpe eleverne i arbejdet med forskellige fagdidaktiske emner inden for fysik og matematik, dansk og sprog. Den hjælper også eleverne med at opbygge generelle færdigheder inden for fx formidling, projektplanlægning og samarbejde.

NAO kan på den måde både differentiere undervisningen og samle eleverne i fællesskaber. Det giver basis for bedre uddannelser og dermed også potentiale for, at flere elever vælger en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.