Simulering med FEA - Finite Element Analyse

Otto Lundgren Hejgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 51.

Kig på modeller på computerskærm

Simulering med FEA - Finite Element Analyse

Finite Element Analyse (FEA) er et værktøj, der kan anvendes til at analysere spændinger, deformationer, egenfrekvenser og meget mere i komponenter og samlinger.

FEA bruges af ingeniører til at hjælpe med at simulere fysiske fænomener og derved reducere behovet for prototyper. Desuden muliggør det optimering af komponenter som en del af designprocessen i et projekt. Sidder du med en komponent, hvor du har behov for at vurdere robustheden af designet? Mangler du hjælp til at udpege kritiske punkter? Ønsker du sparring i forbindelse med re-designs eller prototyper? Så kan Teknologisk Institut hjælpe dig.

Materialedata:

I FEA anvendes materialedata til opsætning af simuleringer. I vores laboratorium kan vi teste de mekaniske egenskaber af dit materiale og derved opnå mere præcise værdier for egenskaber, såsom flydespænding og E-modul. Dette er især nyttigt til at opnå en mere præcis simulering ved non-lineære studier, fordi der her tages højde for ændringer i komponentens geometri og materialeegenskaber.   

Funktionsprøvning:

Simulering af påvirkning af din komponent kan understøttes af en skræddersyet testopstilling, der kan efterprøve holdbarheden af dit design. Simuleringen og funktionsprøvningen kan understøtte hinanden, da resultaterne fra simuleringen kan anvendes til at udpege kritiske punkter i designet. Kombinationen af simulering og funktionsprøvning giver derfor optimale muligheder for at validere designs før de kommer i produktion.

Optimering af komponenter:

Ved at anvende FEA i designprocessen kan du hurtigt få et overblik over, hvor der optræder høje spændinger eller uhensigtsmæssige flytninger i din komponent. Optimalt set bør man bruge FEA allerede efter at konceptet for designet er fastlagt og designprocessen påbegyndes. Her kan man optimere designfasen uden et lige så stort behov for prototyper. Dette medfører ofte en kortere testperiode og kortere ‘time-to-market'.

Vores konsulenter kan hjælpe dig med vurdering af produktets robusthed baseret på simuleringer og virkelige test. Dette kan føre til designændringer eller gentænkning af materialevalg, hvor vores erfaring med typiske fejlmekanismer og viden omkring metalliske materialer kan spille ind.