Skadesanalyse og havarianalyse - Få hjælp af vores specialister

Søren Jepsen Mark

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 18 94.

Væltet metaltank

Skadesanalyse og havarianalyse - Få hjælp af vores specialister

Skader og havarier kan opstå pludseligt og have et væld af forskellige årsager. Uanset om I står med en knækket aksel eller et uventet korrosionsangreb, så kan Teknologisk Institut hjælpe. Vi kan foretage en teknisk udredning samt vejlede og rådgive om vejen frem.

Vi foretager inspektioner alle steder i landet, og vi har mulighed for at lave en række prøvninger og undersøgelser direkte på jeres lokation. Ofte kan det også være nødvendigt at udtage prøver til udvidede undersøgelser i vores metallurgiske laboratorium i Aarhus.

Skadesudredning

Skadesundersøgelser er et vigtigt element til at opklare havarier og forebygge, at de sker igen. Ofte skal der placeres et ansvar, og her kan Teknologisk Institut hjælpe med vurdere, om en skade eller et havari skyldes utilstrækkelige materialeegenskaber eller utilsigtet brug.

Dette udredningsarbejde startes typisk på havaristedet og fortsættes i vores laboratorier. I skadesudredningen kombinerer vi ofte mekanisk prøvning, metallurgiske undersøgelser og baggrundsviden om emnet. Med moderne laboratorier og erfarne metallurger kan Teknologisk Institut hjælpe med en uvildig skadesvurdering af metaller i fx brudte maskin- og konstruktionsdele, brandskader, korrosionsangreb, overfladebehandlinger og meget mere. 

Udtagelse af prøver

Uanset om der er tale om en on-site eller inhouse undersøgelse anbefaler vi, at I søger råd og vejledning hos vores konsulenter om:

  • Hvilke prøvninger kan med fordel foretages on-site?
  • Hvordan sikrer vi prøven imod kontaminering?
  • Hvad er det vigtigt at være opmærksom på ved opskæring?
  • Hvilke oplysninger bør følge med prøven eller være tilgængelige?
  • Er der særlige forhold at tage hensyn til afhængig af brudsituationen?

Hvis elementer ikke kan eller må flyttes, kan Teknologisk Institut foretage en inspektion, som ofte kombineres med laboratorieundersøgelse af udtagne prøver.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • On-site skadesvurdering
  • Brudundersøgelse af komponenter og maskindele
  • Kemiske og metallografiske undersøgelser af metaller og korrosionsangreb.