Solenergi - Standarder og lovgivning

Ivan Katic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 82.

Solenergi 7 til underside.jpg

Solenergi - Standarder og lovgivning

De forskellige krav, standarder, normer og anvisninger inden for lovgivgningen på solenergiområdet kan være svære at finde rundt i. Dette kan vi være behjælpelige med, hvis du har brug for det. Vi kan også hjælpe dig med at finde ud af, hvilke tilskudsmuligheder du har på solenergiområdet. Har du nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os i kontaktformularen i højre side. Du kan også læse mere om vores ydelser her.

Standarder og lovgivning

Det er vigtigt at være opmærksom på lovgivningen på solenergiområdet, for manglende overholdelse af myndighedskravene, såsom kravet om anmodning af nettoafregning, kan i værste tilfælde ende med, at du ikke længere har lov til at bruge den strøm, dit solcelleanlæg producerer. Lovgivningen for brugen af solceller ændrer sig løbende, og den er forskellig alt efter, om du er privatperson, boligforening, offentlig institut eller privat virksomhed.

Derfor er det vigtigt at være opmærksom på:

 • Reglerne for at søge om tilsagn til nettoafregning (salg af overskudsstrøm til staten)
 • Vigtigheden af at have dokumentation for dit solcelleanlæg på plads
 • Overholdelse af reglerne for nettilslutning
 • Hvilke regler der bør følges, hvis du vil ændre på dit solcelleanlæg
 • Brug af håndværkerfradraget til installation af solceller
 • Lokalplaners begrænsninger og muligheder

Hvis du er i tvivl om nogle af ovenstående punkter, er du velkommen til at kontrakte os. Vi er ajour med lovgivningen og udviklingen og kan hjælpe dig med at sikre, at dit solcelleanlæg overholder de nødvendige krav og regler. Desuden holder vi os også opdateret på markedsudviklingen, og om der opstår f.eks. nye tilskudsmuligheder.

Solceller

Tilskudsmuligheder

Der findes forskellige tilskudsmuligheder for virksomheder, som skal have udført tests af eller indgå i et samarbejde med en videninstitution som Teknologisk Institut. Vi tilbyder test og rådgivning af samt samarbejde om et konkret projekt, og vi tilbyder også hjælp til at finde de rette tilskudsmuligheder, såsom:

 • EUDP - offentlig tilskudsordning, der støtter ny teknologi på energiområdet, som kan bidrage til at indfri målsætningen om at gøre Danmark uafhængigt af fossile brændsler.
 • GLEEB (Green Lab for Energy Efficient Buildings) - dækker alle relevante teknologier af betydning for energieffektivt byggeri.
 • Innovationsfonden - støtter iværksættere, forskere og virksomheder, som udvikler brugbare og levedygtige løsninger til samfundets konkrete udfordringer og innovationsbehov. 
 • InnoBooster - Innovationsfonden investerer med InnoBooster i udviklingsprojekter drevet af små og mellemstore virksomheder med op til 250 ansatte (SMV), iværksættere eller entreprenante forskere med et CVR-nummer.
 • Elforsk - Dansk Energis forsknings- og udviklingsprogram, som støtter innovative, energieffektive og grønne løsninger til gavn for virksomheder og private forbrugere.

Håndværkerfradrag

Husk at du kan trække monteringsudgifterne i forbindelse med opsættelsen af solceller fra i skat. Du har både mulighed for at søge om tilskud, samtidig med at du modtager håndværkerfradrag. Læs mere her.