Sporbarhed i fødevaresektoren

Niels Toftelund Madsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 90.

Sporbarhed i fødevaresektoren

Sporbarhed i fødevaresektoren

Som fødevareproducent eller som producent af materialer til fødevarekontakt er man underlagt lovkrav om sporbarhed. Sporbarheden skal sammen med dokumenterede arbejdsprocedure fungere som et værktøj, der sikrer forsvarlig produktion af fødevarer. Et sporbarhedssystem er fundamentet for at kunne lave et sikkert og afgrænset tilbagetræk af produkter i tilfælde af mistanke om sundhedsmæssige problemer.

Princippet i sporbarhed inden for fødevaresektoren er, at man skal kunne spore et skridt frem og et skridt tilbage i hvert led inden for den samlede kæde. Det betyder, at alle led i kæden af producenter skal holde styr på, hvor og hvornår de har købt hvilke råvarer og fødevarekontaktmaterialer samt hvornår og til hvem de har leveret hvilke produkter.

Inden for sporbarhed i fødevaresektoren har vi stor erfaring med specificering, udvikling og implementering af systemer. Vores tilgang er meget praktisk og vores erfaring er hentet gennem praktiske forløb, som går fra de første tanker til den færdige implementering og efterfølgende drift.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Opstilling af principper for sporbarhed
  • Specificering af sporbarheds-løsning
  • Implementering og validering
  • Dataregistrering og -håndtering
  • Rådgivning omkring teknologivalg
  • Standarder, love og regler
  • Implementering i egenkontrolprogram