Test af katalysatorsystemer

Jakob S. Engbæk

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 85.

Test af katalysatorsystemer

Katalysatorer finder anvendelse i stadigt flere applikationer. Særligt har det store fokus på miljø, bæredygtig energi og klimaet skabt en række nye anvendelser af katalytiske systemer. På Teknologisk Institut har vi opbygget kompetencer på en række områder inden for test og udvikling af katalysatorsystemer. 

Har din applikation behov for at blive testet af en uvildig samarbejdspartner, kan vi på Teknologisk Institut undersøge katalysatoren efter din standard. Ved hjælp af avancerede gasanalysemetoder kan vi eksempelvis garantere, at applikationen ikke overskrider tilladte grænseværdier. Vi kan teste koncentrationen af en lang række gasser, se under gasanalyse.

Er der brug for udvikling eller optimering af systemet, kan vi bidrage med vores ekspertise til at optimere procesparametrene i systemet. Vi kan ligeledes hjælpe med at udføre andre test såsom levetidstests eller stresstests og derved bidrage med udviklingen af produktet.

Hvis vores kompetencer passer ind i et forskning/udviklingsprojekt, har vi desuden lang erfaring med at deltage i støttede projekter, kontakt os og hør nærmere.

Billedet viser Eksempler på katalysatorer brugt i vore laboratorier
Eksempler på katalysatorer brugt i vore laboratorier

Billedet viser en katalyse-testopstilling
Katalyse-testopstilling

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Rådgivning og test af katalysatorers fysiske egenskaber, herunder densitet, brudstyrke (tryktest eller 4-punkt), overfladeareal, porøsitet og varmeledningsevne
  • Rådgivning om katalysatorer og materialevalg
  • Rådgivning omkring opbygning af anlæg til katalysetest
  • Målinger på katalysatorens effektivitet og selektivitet, f.eks. vha. gasanalyse (GC, FTIR)
  • Fremstilling af katalysatorer i laboratorieskala og til pilotforsøg
  • Arbejde fortroligt med produktudvikling, hvor katalytiske processer indgår
  • Igangsætte og deltage i udviklingskonsortier med virksomheder og universiteter