Test bringer tysk brændeovn videre mod det amerikanske marked

Jes Sig Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 20.

Spartherm indsats august 2018

Test bringer tysk brændeovn videre mod det amerikanske marked

Tyske Spartherm indleder EPA-test hos Teknologisk Institut og får viden om, hvilke justeringer de bør foretage på deres brændeovn for at leve op til de skrappe krav på det amerikanske marked.

Skrappe krav til forbrænding under lavlast

Brændeovnsproducenter som kigger drømmende mod store markeder som Canada og USA må først bestå en såkaldt EPA-test førend drømmen kan blive til virkelighed. Teknologisk Institut udbyder denne test og kan konstatere, at især kravene til forbrænding under lavlast er væsentligt skrappere end vi er vant til her i Europa.

Ikke desto mindre er det oversøiske marked interessant. Tyske Spartherm ønsker at markedsføre deres brændeovne i USA og derfor har de været på besøg hos Teknologisk Institut for at få foretaget de indledende tests. Spartherm har ikke fundet noget testinstitut i Tyskland, som kan foretage den såkaldte EPA-prøve, som det amerikanske marked kræver, og derfor har de taget turen til Danmark.

Værdifuld feedback

”Vi har fået meget god feedback på vores forberedende test her i Danmark – vi har stillet mange spørgsmål og fået gode svar tilbage. Med os hjem tager vi gode råd omkring, hvordan vi kommer videre. Hvilke små ændringer vi bør foretage og hvilke tests vi selv kan arbejde videre med,” siger udviklingschef Christof Anneken, Spartherm.

Spartherm vil foretage nogle mindre designmæssige ændringer for at leve op til de skrappe krav i EPA-prøven i lavlast. Herefter skal brændeovnes testes igen ved et testinstitut inden markedsføringen i USA kan begynde.

Christoff Anneken

Om de indledende øvelser til EPA-testen siger Christof Anneken

”Vi har været meget glade for dialogen med instituttet og ved nu med sikkerhed, at vi bevæger os i den rigtige retning i forhold til at komme ind på det amerikanske marked.”

"Vi har fået meget god feedback på vores forberedende test her i Danmark. Med os hjem tager vi gode råd omkring, hvordan vi kommer videre. Hvilke små ændringer vi bør foretage og hvilke tests vi selv kan arbejde videre med."

Spartherm ser frem til det videre forløb og til at kunne markedsføre deres brændeovn på et voksende marked.