Benchmarking af træbeskyttelsesmidler

Berit  Lindegaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 14.

Benchmarking af træbeskyttelsesmidler

Det er vores vurdering, at der i stadig højere grad skal tages hensyn til maleprodukters evne til at beskytte træet mod nedbrydning. Tidligere gav trykimprægnering den nødvendige beskyttelse, men af miljøhensyn begrænses brugen og de nye midler, der udvikles, skal ofte støttes af overfladebehandling.

Overfladebehandlede træpaneler, som er ophængt i et udendørs feltforsøg vedr. træbeskyttelsesmidlerTeknologisk Institut er ved at igangsætte benchmarking af træbeskyttelsesprodukter (uden jordkontakt) til sammenligning af produkternes evne til at beskytte træet mod fugtoptagelse samt vurdere overfladebehandlingens nedbrydning og genbehandlingstid ved udendørs brug. Hensigten er at dokumentere produkternes:

  • Kvalitet
  • Nedbrydning herunder evne til at beskytte træet mod fugt
  • Vedligeholdelsesintervaller

Benchmarking er traditionelt et værktøj, der giver en uvildig, direkte sammenligning mellem konkurrenternes og eget præstationsniveau. Hensigten er at opnå viden og give inspiration til at sætte ambitiøse, men realistiske mål for udviklingen af egne produkter. Benchmarkingen giver en struktureret sammenligning af de træbeskyttelsesprodukter, der findes på markedet.

Prøvningen foregår på Teknologisk Instituts feltarealer i Taastrup.
Alle produktoplysninger behandles fortroligt.

Ring til os, hvis din virksomhed har interesse i at deltage i projektet eller har behov for yderligere oplysninger omkring projektet.