Ud af en blindgyde: "Nu kan vi tage næste skridt med leverandører"

Martin Mølbach Olsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 39 78.

Ud af en blindgyde: "Nu kan vi tage næste skridt med leverandører"

Det er muligt for en robot effektivt at samle træ med en skruemaskine, viser et MADE Demonstrationsprojekt med Profile og Teknologisk Institut. Virksomheden befandt sig i en blindgyde, da de manglede måleudstyr og sparring om automatisering. Med nye nøgletal kan Profile nu tage næste skridt i samtalen med leverandører.
 

Vejen til ny innovativ løsning var lukket.

Virksomheden Profile, der er leverandør af byggematerialer til især tømmerhandlere og byggemarkeder, ønskede at automatisere skruesamling i massive trækonstruktioner, men manglende måleudstyr var en forhindring.

- Når vi taler med leverandører, om der findes en automatisk opsætning, så bliver vi spurgt om alle mulige nøgletal, og dem har vi ikke kunnet levere, fordi vi har ikke noget måleudstyr. Vi endte i en blindgyde, og vejen ud blev test i et laboratorium og teknisk support fra Teknologisk Institut, forklarer Morten Blenner Madsen, afdelingschef i trækonstruktioner hos Profile.

Vi har fået nogle resultater fra laboratorieforsøgene som gør, at vi nu kan tage næste skridt og snakke mere seriøst med de forskellige leverandører, siger Morten Blenner Madsen, afdelingschef hos Profile.

MADE Demonstrationsprojektet viste, at en robot kan løfte det fysisk krævende arbejde, som det er for medarbejderen, der skyder 'ufatteligt mange skud i træet på kort tid'.

Det giver Profile nøgletal, der gør dem i stand til at nå et nyt niveau.

- Vi har bevist, at det kan lade sig gøre, og vi har fået nogle resultater fra laboratorieforsøgene, som gør, at vi nu kan tage næste skridt og snakke mere seriøst med de forskellige leverandører. De kan få noget indsigt i, hvilket setup vi egentlig har behov for, forklarer Morten Blenner Madsen.

-

Har du også brug for at få testet, om jeres manuelle proces kan automatiseres? Så tag fat i seniorspecialist Martin Mølbach Olsen på 72 20 39 78 eller mmo@teknologisk.dk.

Om MADE Demonstrationsprojekt

I et MADE demonstrationsprojekt får SMV'er hjælp til at løse konkrete udfordringer eller afprøve nye produktionsteknologier i skræddersyede forløb på op til seks måneder fra projektets opstartsdato. Gennem forløbet kan SMV'en trække på viden hos eksperter til en værdi af op til 100.000 kroner.

Der er fire årlige deadlines for ansøgninger, og næste deadline er den 1. september 2022.

Læs mere her om MADE Demonstrationsprojekter her

Om Profile

SMV'en fra Rødekro er leverandør af byggematerialer til især tømmerhandlere og byggemarkeder – og har for eksempel leveret akustiske listepaneler til Grundfos' Center Event Hall i Bjerringbro, der 1. november danner rammen om MADE Årsdagen 2022.

Den sønderjyske virksomhed blev grundlagt i 1999 og har hovedkontor i Rødekro og en afdeling i Sverige.

Virksomheden har fået ny viden og redskaber i MADE Demonstrationsprojektet med Teknologisk Institut vedrørende automatisering af lamelspær.