Udkragede altaner med udliggerjern

Allan Skydsbæk Hansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 12.

Udkragede altaner med udliggerjern

Vejledning i identifikation, vedligehold og reparation

Altaner udført med udliggerjern er udbredt på byggeri fra 1900-1960’erne.

Vedligeholdelsesmæssigt kan denne type altaner være en særlig udfordring, idet kritisk nedbrydning af de bærende stålprofiler kan være skjult i facaden, uden at
det medfører synlige tegn på overfladen.

I henhold til byggelovgivningen er det bygningsejers ansvar at sikre, at dennes bygninger er sikre og forsvarlige at færdes i. Som ejer af en bygning har man pligt til at vedligeholde og reparere sine bygninger i det omfang, det er nødvendigt for at mindske risikoen for skader på personer i hele bygningens levetid.

Denne vejledning har til formål at forberede altanejere bedre på den proces, der er forbundet med at identificere, vedligeholde og reparere altaner med udliggerjern.

Hensigten med vejledningen er ikke, at bygningsejere selv skal kunne udføre en vurdering af deres altans tilstand, da denne vurdering altid bør foretages af fagfolk. Vejledningen kan bruges til at give bygningsejere en første indikation af, om deres altaner bør undersøges nærmere.

Vejledning – Udkragede altaner med udliggerjern – har du en? Hent dokument via dette link