Udvikling af plastprodukter - Procesudvikling og fremstilling

Frederik R Steenstrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 23 57.

Udvikling af plastprodukter - Procesudvikling og fremstilling

I udviklingsfasen af nye produkter eller komponenter i plast er det vigtigt at være åben over for flere forskellige processer, produktionsmetoder og materialeløsninger for at opnå det optimale resultat uden begrænsning af funktionalitet eller design. 

Teknologisk Institut har stor viden inden for en bred vifte af fremstillings- og produktionsformer (bl.a. ekstrudering, sprøjtestøbning, termoformning, vakuumstøbning) samt erfaringer med egnede råvaretyper til hver af disse. Vi kan derfor rådgive om procesvalg og -optimering samt fejlfinding i forbindelse med indkøring af nye eller optimering af eksisterende produkter og produktionslinjer. Udvikling og optimering af produkter kan f.eks. foretages ved demonstrations- og pilotproduktion hos kunder eller på egne anlæg, eller ved at simulere fremstillingsprocessen mht. værktøjets udformning, procesparametre og råvarers flydeegenskaber. Efter valg af den optimale produktionsproces følger råvare- og leverandørvalg (eller tilpasning), som Teknologisk Institut også har stor viden omkring. Den optimale løsning kan f.eks. kræve en bikomponent-/kompositløsning eller sammenføjning af to vidt forskellige materialer/emner.

Ved indkøring af nye materialer eller processer kan Teknologisk Institut også være behjælpelig med kravspecifikation i henhold til RoHS- og REACH-direktiverne samt udfordringer med sikkerhed og arbejdsmiljø i givne produktioner (herunder håndtering af statisk elektricitet).

Center for Plast og Emballage på Teknologisk Institut påtager sig opgaver i hele verden og besøger gerne outsourcede produktioner, hvis det er der problemerne skal løses.

Teknologisk Institut kan hjælpe dig med

  • Sparring i den tidlige udviklingsforløb samt ved procesoptimering og automatisering
  • Rådgivning om proces og materialevalg (herunder også gummi og elastomerer)
  • Optimering og fejlfinding på eksisterende emner
  • Rådgivning ved indkøring af eller problemer med værktøjer og proceslinjer
  • Pilotproduktion og 0-seriefremstilling
  • Rådgivning om sammenføjningsmuligheder (lim, svejsning, fiksering, etc.).

Interessante links: