Undersøgelse: Velfærdsteknologiens potentiale bliver ikke fuldt ud indfriet

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

velfærdsteknologiprodukt

Undersøgelse: Velfærdsteknologiens potentiale bliver ikke fuldt ud indfriet

Velfærdsteknologi er afgørende for det kommunale serviceniveau, viser ny undersøgelse, som samtidig også indikerer, at der stadig er et stort, uudnyttet potentiale for velfærdsteknologi.

I forbindelse med konferencen "Velfærdsteknologi anno 2017" har Teknologisk Institut gennemført en spørgeskemaundersøgelse af danske kommunernes anvendelse af velfærdsteknologi. Konferencen bliver afholdt 10 år efter, man første gang hørte om begrebet velfærdsteknologi, og noget tyder på, at det stadig er aktuelt.

I undersøgelsen peger over 90 procent af de adspurgte på, at velfærdsteknologi har afgørende betydning for at fastholde det kommunale velfærdsniveau i kommunerne.
vtbetydning

- Vores undersøgelse viser, at velfærdsteknologi stadig spiller en væsentlig rolle for kommunernes bestræbelser på - med færre ressourcer og flere borgere - at kunne levere den samme velfærd. Her er velfærdsteknologier blandt andet med til at effektivisere personalets arbejdsgange og øge borgernes livskvalitet og grad af selvhjulpenhed. Når velfærdsteknologi bliver implementeret og brugt korrekt, uanset om slutbrugeren er medarbejder eller borger, så er resultatet, at der bliver frigivet ressourcer i de respektive kommuner, som kan bruges på andet, siger centerchef Jørgen Løkkegaard fra Teknologisk Institut.

Selvom undersøgelsen indikerer, at velfærdsteknologi er afgørende for velfærden i de danske kommuner, peger 39,7 procent af de adspurgte samtidig på, at velfærdsteknologi i mindre grad har indfriet sit potentiale, og 41,3 procent mener, at deres kommune i mindre grad høster gevinsterne ved velfærdsteknologi tilstrækkeligt.
vtpotentiale
vtgevinster

- Det er interessant for os, at vores undersøgelse peger på, at velfærdsteknologi tillægges så stor betydning ude i kommunerne, mens det samtidig tyder på, at potentialet langt fra er indfriet og kommunerne kunne få mere værdi ud af velfærdsteknologi. Det gode spørgsmål er selvfølgelig, hvordan vi fremadrettet kan sikre en større og bedre realisering af teknologiernes potentialer. Det vil også være noget af det, konferencen sætter fokus på, siger Jørgen Løkkegaard.

De ovenstående tal er baseret på besvarelser fra 63 ud af landets 98 kommuner.