Varm start på 2019 sænker udgiften til opvarmning
Februar 2019 har været så varm, at behovet for opvarmning har været 30% lavere end samme måned sidste år. Det viser Teknologisk Instituts seneste opgørelse over graddage.
Februar måned 2019 har haft 30% færre graddage end februar 2018. Det vil sige, at man som forbruger har haft en god besparelse på varmeregningen, både i forhold til februar måned sidste år, men også i forhold til februar måned i normalåret. Februar måned i normalåret er nemlig også 30% højere end februar i år, ifølge opgørelsen over graddage fra Teknologisk Institut.
Opgørelsen viser desuden, at det samlede energibehov for opvarmning i fyringssæsonen 2018/2019 indtil nu har været næsten 18% lavere end for normalåret.
Hvad er en graddag?
Normalåret er det gennemsnitlige år, man regner ud fra, når man optæller graddage på Teknologisk Institut. En graddag viser forskellen mellem temperaturen inde og ude, og siger på den måde også noget om, hvor stort behovet for opvarmning er. Et lavt tal i graddage viser et lavt behov for energi til opvarmning af boligen.
Sammenlign dit varmebehov fra år til år
– Som forbruger kan det være svært at huske fra år til år eller måned til måned, hvordan temperaturen har været og hvor stort et behov, man har haft for opvarmning af sin bolig. Her hjælper opgørelsen over graddage, fordi man med den kan sammenligne varmebehovet både fra år til år, men også måned for måned. Man får herigennem et mere sandt billede af, hvor stort et energibehov, man har haft til opvarmning af boligen, forklarer sekretariatsleder Jens Chr. Sørensen, Teknologisk Institut.