Avanceret digital printning af elektronik - Hurtig udvikling og pilotproduktion af nanomaterialer

Zachary J. Davis

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 07.

C033_NRN_#9F5A3975

Avanceret digital printning af elektronik - Hurtig udvikling og pilotproduktion af nanomaterialer

Nanomaterialer er fundamentet for printet elektronik  
Byggestenene i ethvert elektronisk kredsløb eller sensorsystem er materialerne. Nanomaterialer øger den elektriske ydeevne og tilføjer nye funktionaliteter ift. de sølvmikroflagematerialer der typisk bruges i print og trykprocesser i dag. Derudover er der et skub i retning af mere bæredygtige og omkostningseffektive materialer, hvilket vores optimerede nanomaterialer er optimale for.

Vi tilbyder disse services indenfor udvikling og pilotproduktion af nanomaterialer: 

 

 

C033_NRN_#4_zac

Hurtig udviklingsservice:

Teknologisk Institut kan udføre hurtig udvikling ved at kombinere kunstig intelligens (AI) med design af eksperimenter (DoE) og en fuldautomatisk flow- og batchreaktorteknologi. Denne kombination minimerer både forbruget af råmaterialer og reducerer udviklingstiden til under tre måneder.

Billede: Superkritisk strømningsreaktor til udvikling af nanomateriale.

C033_NRN_#5_zac

Pilot produktion service:  

På Teknologisk Institut har vi designet og bygget storskala solvotermisk syntese system, hvor man under kontrolleret temperatur, pH og ilt reduceret forhold kan blande flere komponenter kontrolleret sammen via forskellige pumper systemer i en 75 liter reaktor.  Systemet køre med software-kontrolleret tilsætning af materialer og har in-line datalog af temperatur og pH. I softwarepakken tilknyttet systemet, kan man justere motorerne og pumperne til ens reaktion, hvilket gør at man kan have en hurtig tilsætning af ens termosteret opløsning(er) – Til dette formål kan materiale blandes, forvarmes eller køles i den tilknyttede 30 liter termosterede reaktor inden fuld tilførelse på under 3 min.

Med dette system hjælper vi virksomheder, som har udviklet et bestemt materiale og har brug for at opskalere produktionen. Systemet har bland andet blevet benyttet til at opskalere en nanokobber produktionen til fremstilling af et ledende blæk. Her blev der produceret 10 kg nanokobber i løbet af en arbejdsdag.

C033_NRN_#2_filtreringssystem

Filteringsservice:

Teknologisk Institut har udviklet et avanceret filtreringssystem til kg-skala rensning af kolloidt materiale til hjælp for virksomheder, der arbejder med f.eks. nano-mikromaterialer i suspensioner. Oprensningen af virksomheders produkter sker via en alsidig og programbar opsætning til kontrolleret solventudveksling, koncentration og diafiltrering i en Cross-flow opsætningen. Inkluderet er et system til overvågning af membrantrykstab og de indbyggede rengøringsrutiner sikrer en effektiv filtreringsproces uden periodisk behov for at deaktivere membranmodulerne for manuelle rengøringstrin. Filtreringstilstande kan vælges og programmeres ved hjælp af en intuitiv touchskærm foran på maskinen.

Med dette system muliggør vi, at virksomhederne kan nemt, hurtigt og effektivt fjerne affaldsstoffer og biprodukter fra deres synteser, reaktion og blandinger. Det er blandt andet blevet brugt til at oprense kobber nano- og mikropartikler til opskaleret produktion af ledende blæk.

C033_NRN_#6_zac

Karakterisering af Nanomateriale

Som en del af udviklings- og produktionsydelserne har Teknologisk Institut et topmoderne karakteriseringslaboratorium med følgende instrumentering:

 • Powder X-ray diffraction 
 • Electronic microscopy (SEM, STEM, EDX and FIB-SEM)
 • BET and mercury intrusion
 • TGA  (Thermogravimetric analyzer)

 

 

 


 

  Eksempler på nanomaterialer
  Herunder kan du se et udvalg af nanomaterialer udviklet på Teknologisk Institut og som vi allerede tilbyder. Databladene for materialerne findes nedenfor. 

  C033_NRN_#17_zac

  Ag nanoparticles 

  Diameter 50-100 nm

  C033_NRN_#9_zac

  Cu nanoparticles

  Diameter 80 nm, 150 nm or 1 µm

  C033_NRN_#14_zac

  Ag nanowires 

  Diameter 20-30 nm, length 10 µm

  Diameter 150-200 nm, length 50 µm

  C033_NRN_#15_zac

  Ni nanoparticles 

  Diameter 200-300 nm

  C033_NRN_#X4_zac

  BaTiO3 nanoparticles

  Diameter 100-200 nm

  C033_NRN_#19_zac

  Ag, Pt or Pt alloys on carbon support

  Diameter Pt 1-5 nm

  Diameter Ag 50 nm

  Ag nanowires: 

   

  Ag nanopartikler:

   

  Cu nanopartikler:

   

  Ni nanopartikler:

   

  BaTiO3 nanopartikler:

   

  Kontakt os for mere information 

  Hvis du vil vide mere om printet elektronik eller har en idé om, hvordan printet elektronik kan tilføre værdi til dine produkter eller ideer, bedes du kontakte Zachary J. Davis på +45 7220 2507 eller e-mail: zjd@teknologisk.dk.

  Vi kan også assistere med projektfinansiering gennem Innovationsfonden, Horizon Europe og andre finansieringskilder.