CE dig for når du køber byggevarer

Jack  Anderson

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 52.

CE mærkning af byggevarer

CE dig for når du køber byggevarer

"Se efter CE-mærket. Så er din byggevare testet”.

Det er hovedbudskabet i Energistyrelsens nye oplysningskampagne målrettet mindre håndværksvirksomheder, boligforeninger og gør-det-selv-folk. Med kampagnen vil Energistyrelsen udbrede et vigtigt budskab på en letforståelig måde: Man skal se sig for, når man køber byggevarer. Teknologisk Institut har udarbejdet kampagnen sammen med Rostra Kommunikation.

 ”CE-mærket betyder egentlig: Her er der overholdt nogle krav til et produkt i forhold til ydeevne. Det betyder, at et produkt kan et eller andet”, fortæller Dorthe Mathiesen, centerchef for Betoncentret på Teknologisk Institut. 

Dorthe Mathiesen har en af hovedrollerne i Energistyrelsens nye OBS-film om CE-mærkning af byggevarer. Filmen viser, hvordan fagfolk bl.a. hos Teknologisk Institut tester, at byggevarer holder til det, de skal kunne holde til.

”Filmen viser, at der faktisk er fagfolk bag CE-mærket. Der er både mennesker, der er blevet enige om, at det her er de krav, vi skal stille til vores produkter. Og så er der en masse mennesker, der tester byggematerialerne,” siger Dorthe Mathiesen og fortsætter:

”Jeg håber, at Energistyrelsens kampagne om CE-mærkning af byggevarer kan være med til at minde byggeriets parter om, at det er vigtigt, at de ser efter CE-mærket. Så er der styr på sikkerhed og sundhed,” siger Dorthe Mathiesen fra Teknologisk Institut.

Video