CE-mærkning og dokumentation af byggevarer

Anders  Elbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 46.

CE mærkning af byggevarer

CE-mærkning og dokumentation af byggevarer

I dag er lovgivningen for byggevarer fælles europæisk lovgivning. EU's byggevareforordning (CPR) har siden 2013 været direkte bindende lov i Danmark - og i hele EU og flere europæiske lande uden for EU.

Nogle af de centrale elementer i Byggevareforordningen er:

  • At byggevarer skal deklareres efter harmoniserede standarder og Europæiske Tekniske Vurderinger.
  • At der skal udarbejdes en ydeevnedeklaration for hver byggevare, og at den skal følge med produktet
  • At der for alle byggevarer bliver fastlagt og fulgt et system for vurdering og kontrol af ydeevnens konstans. Disse systemer kan fx omfatte certificering og laboratorieprøvning.
  • At byggevarer skal CE-mærkes som tegn på, at de opfylder den europæiske lovgivning.

Ovenstående er fælles regler i hele Europa og skal hjælpe til, at byggevarer kan handles frit i det indre marked.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?
Byggevareforordningen bygger på næsten 10 års forarbejder, hvor vi på Teknologisk Institut har deltaget aktivt - både på dansk og europæisk plan. Gennem disse forarbejder har vi opnået en dybtgående indsigt i den fælles europæiske lovgivning.

Siden 2014 har Teknologisk Institut haft kontrakt med EU Kommissionen om at drive det tekniske sekretariat for Group of Notified Bodies. Sekretariatet koordinerer og sikrer samarbejde mellem alle certificeringsorganer og laboratorier på byggevareområdet i hele Europa.

På Teknologisk Institut har vi desuden viden om kravene til langt de fleste byggevarer og vi deltager aktivt i både nationalt og internationalt standardiseringsarbejde på byggevareområdet, ligesom vi har indgående kendskab til de gældende harmoniserede standarder på byggevareområdet.