CE-mærkning og dokumentation af byggevarer - Teknisk sekretariat for Group of Notified Bodies i Europa

Anders  Elbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 46.

CE mærkning af byggevarer

CE-mærkning og dokumentation af byggevarer - Teknisk sekretariat for Group of Notified Bodies i Europa

Alle certificeringsorganer og laboratorier (tilsammen notificerede organer), der udfører prøvning og certificering I forbindelse med CE-mærkning af byggevarer, er forpligtet til at deltage i arbejdet i gruppen af notificerede organer i Europa. De notificerede organer er også forpligtede til at anvende den vejledning, som Group of Notified Bodies udsender.

I Europa i dag, er der ca. 500 notificerede organer på byggevareområdet. Det er EU Kommissionens opgave at sørge for, at koordinering og samarbejde mellem de notificerede organer er på plads. Til at udføre det praktiske koordineringsarbejde engagerer EU Kommissionen et teknisk sekretariat.

Det tekniske sekretariats opgaver er blandt andet at skrive vejledningsdokumenter og sikre, at vejledningen er indbyrdes sammenhængende, og at den er i overensstemmelse med lovgivningen som helhed, akkrediteringsbestemmelser og almindelig god praksis på området.

Sekretariatet giver samtidig løbende vejledning og besvarer henvendelser fra notificerede organer i hele Europa.

EU kommissionen sender med mellemrum opgaven med at drive det tekniske sekretariat i offentligt udbud. I 2013 vandt Teknologisk Institut kontrakten og vi har således drevet det tekniske sekretariat siden januar 2014.