Dansk ordning for miljøvaredeklarationer anerkendt i Europa - 2015

Mette  Glavind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 20.

Miljøvaredeklaration

Dansk ordning for miljøvaredeklarationer anerkendt i Europa - 2015

I efteråret 2013 lancerede Center for Bæredygtigt Byggeri ordningen EPD Danmark med det formål, at kunne tilbyde miljøvaredeklarationer (EPD) til byggevareproducenter. Nu har centret så underskrevet en aftale om gensidig anerkendelse med Institut Bauen und Umwelt e. V. (IBU), som er Europas førende organisation inden for området. Aftalen blev indgået efter måneders forarbejde, og er kulminationen på næsten to års slid med at skabe en Europæisk forankret ordning, som også anerkendes i branchen herhjemme.

”Denne aftale er en stor fordel for både Instituttet såvel som for vores kunder. For Instituttet er det en enorm fordel for vores forretning, at Europas fremmeste inden for dette område, nu har skrevet under på, at EPD Danmark kan sidestilles med IBU, hvad angår kvalitet, indhold og uvildighed i vores ydelser. For vores kunder betyder aftalen helt konkret store besparelser på tid, frustrationer og omkostninger, i det de undgår at skulle udarbejde den samme dokumentation flere gange.

Med denne aftale har vi taget et vigtigt skridt imod et smidigere og mindre omkostningstungt Europæisk system – det kan vi være stolte af, siger centerchef for Bæredygtigt Byggeri Peter Holm Ishøy”.

En miljøvaredeklaration (EPD) dokumenterer byggevarers miljøegenskaber, og er et vigtigt redskab inden for det bæredygtige byggeri.

Læs mere