Danske mousserende kvalitetsvine har gennemgået BOB-certificering

Maja Krogsøe Skou

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 45.

Skærsøgaard BOB certificering af mousserende vin

Danske mousserende kvalitetsvine har gennemgået BOB-certificering

Hos Teknologisk Institut har vi netop gennemført BOB-tests på 3 nye mousserende kvalitetsvine fra Skærsøgaard Vin.

Dansk mousserende vin er en voksende niche inden for vinindustrien, og BOB-tests (Beskyttet OprindelsesBetegnelse) er en certificering, der sikrer kvalitet og oprindelse af vin produceret i specifikke geografiske områder.

For at opnå BOB-certificering skal dansk mousserende kvalitetsvin leve op til strenge krav til dyrkning og produktion, samt gennemgå kemiske og sensoriske tests – tests vi udfører hos Teknologisk Institut i vores sensoriske ISO 8589 standard faciliteter.

Prisvindende kvalitet år efter år

Hos Skærsøgaard Vin er der igen tvivl, kvaliteten kommer i forreste række fra dyrkning til produktion, hvorfor BOB-certificeringerne har været en naturlig del af vinfremstillingen siden 2018, da vi hos Teknologisk Institut BOB-certificerede de første vine.

  • Det er vigtigt for os at sikre, at vores vine lever op til den høje kvalitet, som forventes af vin i denne kaliber. Med en BOB-certificering hos Teknologisk Institut, udført efter gældende retningslinjer, sikrer vi det ønskede kvalitetsstempel på vine fra vores DONS-område, udtaler Sven Moesgaard fra Skærsøgaard Vin.

BOB certificering_intro i sensorik

Erfarent smagspanel indkaldt

Den sensoriske smagstest er en afgørende del af processen for at opnå en BOB certificering. Hos Teknologisk Institut udføres disse tests smagere, som alle er trænet til at vurdere udseende, aroma og smag for at sikre kvalitetsvurdering, typicitet og forbrugerbeskytte vinene.

  • BOB-certificeringen beskytter både forbrugere og producenter ved at sikre, at produktet opfylder høje standarder og fremstilles under kontrollerede forhold, hvilket fremmer kvalitet og autenticitet i dansk mousserende vin. Hos Teknologisk Institut står vi for at tjekke de kemiske analyseresultater, samt udføre den sensoriske test under nøje kontrollerede forhold, udtaler Maja Krogsøe Skou, seniorspecialist i sensoriske tests hos Teknologisk Institut.

Betydningen for dansk vinproduktion

Dansk vin, især mousserende vin, har oplevet en markant vækst i de seneste år. Det er især blevet drevet af øget interesse for lokale og bæredygtige produkter, hvilket har givet danske vinproducenter en konkurrencefordel både på det nationale og internationale marked. Den danske vinproduktion er tredoblet siden 2016, og med anerkendelser som BOB-certificeringen har dansk vin opnået øget troværdighed og potentiale for vækst

  • Hos Skærsøgaard bruger vi BOB-certificeringerne til at skabe tillid hos vores forbrugere samt lette vores eksportmuligheder til udlandet. Det er det højeste trin for en ny vinregion at opnå denne anerkendelse, afslutter Sven Moesgaard.

*BOB-certificeringen oversættes til PDO på engelsk.