Design Thinking - Metoder og værktøjer

Troels Behrenthz Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 89.

Her ser du design thinking-modellen double diamond.

Design Thinking - Metoder og værktøjer

På Teknologisk Institut anvender vi ”Double Diamond”-modellen som overordnet model, når vi arbejder med Design Thinking.

Dobbelt Diamond er en procesmodel og en overskuelig måde at strukturere dit kreative arbejde på. Modellen er særligt egnet til at strukturere udviklingsforløb i forhold til eksternt samarbejde og brugerinddragelse i udviklingen af løsninger.

Kort fortalt består modellen af to blokke: problemdiamanten og løsningsdiamanten. Disse blokke er yderligere delt op i en åben og lukket tilgang (mindset).

Double Diamond består af fire faser: Discover, Define, Develop og Deliver – og hver enkelt fase har sin egen værktøjskasse med relevante metoder, teknikker og tilgange, som passer til netop den fase.

Design Thinking - Double Diamond - Discover                

DISCOVER

I discover-fasen finder du ud af alt, hvad du kan om emnet. Både ved at tale med rigtige mennesker og ved at undersøge problemet via internettet og andre kilder. Du undersøger, udforsker og forstår med henblik på at identificere og kortlægge et problem, et brugerbehov eller en teknologisk muligheds omfang og karakter.

Design Thinking - Double Diamond - Define

DEFINE

I define-fasen udtager du de vigtigste indsigter fra discover fasen, og du finder ud af og afgrænser præcist det problem, du gerne vil løse inden for dit område. Du finder de behov, som giver mest gevinst, hvis de bliver løst.


Design Thinking - Double Diamond - Develop

DEVELOP

I develop-fasen udvikler du idéer baseret på den indsamlede viden fra fase 1 og det specifikke spørgsmål/fokusområde fra fase 2. Det handler her om at få så stor bredde på sine idéer som muligt.


Design Thinking - Double Diamond - Deliver

DELIVER

I deliver-fasen evaluerer, tester og får du feedback på de mest realiserbare ideer med henblik på at færdiggøre konceptet, produktet eller servicen til endelig produktion og lancering.

Sådan kommer du i gang