Fem tips: Energioptimér sommerhuset til helårsbrug

Pia  Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 89.

Rødt sommerhus med det danske flag og stråtag

Fem tips: Energioptimér sommerhuset til helårsbrug

Flere og flere danskere bruger sommerhuset som helårsbolig. Her får du vores bedste tips til energioptimering af sommerhuset, så det er rart at opholde sig i året rundt.

Over 25.000 danskere bruger i dag sommerhuset som helårsbolig. Overvejer du at flytte permanent i sommerhus eller bare komme der oftere i vinterhalvåret, er det en god idé at energioptimere boligen. Vores energiekspert Vagn Holk Lauridsen giver her sine bedste tips, så du kan slappe af i sommerhuset uden at tænke på for høj en elregning.

1. Installér et solfangeranlæg. De findes i små modeller, som egner sig til sommerhuse og blandt andet kan varme vandet til din bruser op.

2. Skift elradiatorer ud med en luft-til-luft varmepumpe. Så udnytter du strømmen fire til fem gange mere effektivt end med en elradiator. De nye varmepumper har en tilhørende app, så du kan tænde for varmepumpen og styre varmen direkte fra din smartphone.

3. Efterisolér taget og væggene, så du kan spare på elregningen i vinterperioden.

4. Sæt nye vinduer i sommerhuset, eller montér forsatsruder på de gamle, hvis du kommer der ofte i de kolde måneder.

5. Sluk for gulvvarmen 6-8 timer, før du forlader sommerhuset i en længere periode. Der er så meget varme lagret i gulvkonstruktionen, at man knap bemærker, at der er slukket i nogle timer.