Energieffektivisering i bygninger

Søren  Draborg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 28.

Energieffektivisering i bygninger

Energieffektivisering i bygninger

Energieffektivisering, vedvarende energi og innovativ udvikling af energiteknologi skal i fremtiden være med til at reducere forbruget af fossile brændsler. I Danmark er energiforbrug til opvarmning, ventilation, lys m.m. i bygninger ca. 40 % af vores samlede forbrug. Derfor har energirenovering af bygninger stor betydning for at nå de danske mål for reduktion af CO2-udledningen. For bygningernes vedkommende skal energiforbruget reduceres med mindst 75 % i nybyggeri og 50 % i eksisterende byggeri inden 2050. For at det mål kan opfyldes skal der ske en meget omfattende energioptimering af både de eksisterende og de nye bygninger.

En god forretning
Energiscreeninger på en lang række bygninger har vist, at der i gennemsnit er et energibesparelsespotentiale på ca. 18 % i forbindelse med elforbruget og ca. 27 % i forbindelse med varmeforbruget. Den gennemsnitlige simple tilbagebetalingstid er her på kun 3,6 år. Det største potentiale for energioptimering indenfor både el- og varmeforbruget findes ved bygningernes ventilationsanlæg.

Teknologisk Institut hjælpe dig med:

Læs kursusfolder