EnergyFlexHouse - Teknologi til den globale indsats

Lasse Skammelsen Trankjær

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 24.

EnergyFlexHouse - Start

EnergyFlexHouse - Teknologi til den globale indsats

EnergyFlexFHouse

Danmark skal på længere sigt være
100 % uafhængigt af fossile brændsler,
- en inspirerende udfordring, der kan mødes gennem udvikling, udbredelse og hensigtsmæssig brug af energieffektive bæredygtige teknologier. Den teknologiske udfordring for byggeriet er dels at udvikle omkostnings- og energieffektive enkeltteknologier og samlede systemer, dels at styre det dynamiske samspil mellem bruger og bygning, udstyr og en intelligent energiforsyning.

EnergyFlexHouse er et aktiv for byggeindustriens virksomheder - en praktisk ramme om innovationsprocessen fra idéudvikling og udvikling af prototyper, via test og dokumentation til produktmodning og markedsmodning.

EnergyFlexHouse er en del af den danske testfacilitet ”Green Lab for Energy Efficient Buildings” (GLEEB), og indgår i samspil med Teknologisk Instituts øvrige laboratorier i et bredt samarbejde med iværksættere, producenter, rådgivere og udførende, samt nationale og internationale videncentre.

EnergyFlexHouse består af to ens, fleksible bygninger, hvor klimaskærm og installationer løbende kan ændres:

  • I EnergyFlexHouse udvikles og dokumenteres teknologier ud fra system tankegangen - både de enkelte komponenter og det samlede system skal opfylde markedets krav til energieffektivitet. I bygningen arbejdes med kombinationer af klimaskærmselementer, energi installationer og styringssystemer.
  • EnergyFlexHouse Family, som er beboet af almindelige familier, er en afprøvningsfacilitet for energieffektive systemer og energieffektivt udstyr, styringssystemer og brugerflader - 
    et living lab med fokus på samspillet mellem bruger og alle boligens energiydelser.


Energiforbrug i EnergyFlexHouse Family