EnergyFlexHouse - EnergyFlexFamily

Lasse Skammelsen Trankjær

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 24.

EnergyFlexHouse - Start

EnergyFlexHouse - EnergyFlexFamily

EnergyFlexFHouse

EnergyFlexHouse Family er Danmarks første energineutrale bolig. Bygningen producerer energien til alle energiydelser i bygningen og til transporten i den tilknyttede el-bil.

energineutral 500

Siden efteråret 2009 har der på skift boet familier i EnergyFlexHouse Family; hver familie bor i laboratoriet fra tre til fem måneder og indgår i aktiviteter og tests. Bygningen er et  ”living lab” for samspillet mellem bruger og teknologi. Alle energiydelser indgår: Varme og ventilation, varmt brugsvand, husholdning, belysning, it og transport. Fokus er på adfærd, oplevet og målt kvalitet af energiydelser, interaktive brugerflader og styringssystemer.


Elbil foto EFH 500

Testfamilierne i EnergyFlexHouse Family giver unikke muligheder for at kortlægge den energimæssige effekt af nye teknologier eller ændringer af eksisterende teknologier, så nye produkter og løsninger kan få bedre gennemslagskraft på markedet, og leverer de forventede energibesparelser.

 

familiediagram 500


EnergyFlexHouse Family indgår i smart grid-udviklingen via forskning og udvikling om fleksibelt energiforbrug og samspillet mellem forbruget, boligens produktion af vedvarende energi og det overordnede energisystem.  


DTIQ forsidebillede 500

I 2010-2012 arbejdedes eksempelvis med:

  • Fleksibelt energiforbrug og intelligent styring til smart grids
  • Solafskærmning til lavenergiboliger
  • Intelligent styring og brugerdreven innovation
  • Varmepumper i elforsyningssystemet
  • Fleksibelt energiforbrug i hvidevarer
  • Styringsapps til iPhones og iPads