Gulvvarme, fugt og beton - Eks. på et sagsforløb

Tommy B. Jacobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 71.

Gulvvarme, fugt og beton - Eks. på et sagsforløb

Gulvlæggeren har foretaget fugtmåling i betongulvet i henhold til GSO's regler (Gulvfakta) ved enten ophugning af prøver af betonen eller ved måling i borede huller. Prøverne er dog ofte valgt i områder, hvor der ikke er placeret varmeslanger, da man er bange for at perforere disse ved prøveudtagningen. Prøveudtagningen foretages derfor ofte ved vægge og/eller under installationer, der senere mekanisk skal fastgøres til gulvet.

I en stor del af sagerne med buledannelse foreligger der dokumentation for, at den relative fugtighed i betonen inden pålægningen af belægningen har været under den maksimalt tilladelige relative fugtighed på 85 %, svarende til gulve med ensartede temperaturforhold.

Når bulerne er konstateret, og der bliver hugget prøver op, ses der imidlertid at være et forhøjet fugtindhold i den øverste del af betontværsnittet, ofte over 95 % RF.