Gulvvarme, fugt og beton - Plejer er død

Tommy B. Jacobsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 21 71.

Gulvvarme, fugt og beton - Plejer er død

Problemstillingerne i disse sager viser, hvor vigtigt det er ikke kun at gøre, som man gjorde sidste gang eller gangen før. Tidligere erfaringer er simpelthen ikke tilstrækkelige, når det drejer sig om fugtfølsomme belægninger på betongulve med gulvvarme.

Problemet er ofte, at der ikke er taget tilstrækkeligt hensyn til udtørringen af fugten, inden belægningen udlægges. Når det drejer sig om gulvvarme, kan man ikke bruge den normale grænseværdi på 85 % RF for vinyl og linoleum.

Denne grænse bruges til gulve, som ikke opvarmes ud over det normale, dvs. som ikke udsættes for opvarmning fra f.eks. gulvvarme og store vinduespartier.

Følger gulvlæggeren de gængse kontrolregler, som GSO (Gulvbranchens Samarbejds- og Oplysningsråd) har opstillet, skal han ifølge disse blot kontrollere, at fugtniveauet er tilstrækkelig lavt ved udlægningen.

Der findes mange eksempler på, at den normale grænseværdi på 85 % for vinyl og linoleum ikke har været tilstrækkelig, når det har drejet sig om gulve med gulvvarme.

Det kan være svært at sætte en eksakt grænse for, hvilken relativ fugtighed betonen skal være udtørret til, inden belægningen udlægges, når det drejer sig om gulve med gulvvarme. Er det 85 % RF eller 80 % RF eller endnu mindre.

Hvor lang tid, der skal gå, er svært at vurdere. Det kræver indgående viden omkring udtørringsforløbet for den aktuelle beton og den specielle fugtmekanik i gulve.