4 gode råd til dig der er introvert

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

4 gode råd til dig der er introvert

4 gode råd til dig der er introvert

3 min.

Introverte mennesker forbindes ofte med begreber såsom reserverede, indvendte, stille, seriøse og følelsesmæssigt afdæmpede.

De fleste vil nok mene, at dette ikke er en særlig flatterende beskrivelse. At være introvert er ikke en diagnose, der kan eller bør afhjælpes. Det er derimod et personlighedstræk og en måde at være på, som bør omfavnes og anerkendes. At være introvert indeholder nemlig lige så mange særlige kvaliteter, som hvis man er ekstrovert.

Som introvert behøver du ikke nødvendigvis være genert eller have nogen form for sociale forbier. Introverte personer samler blot energi ved at være alene, i modsætning til den ekstroverte, der samler energi ved at være sammen med andre mennesker.

Vi lever dog i et samfund og en tid, som er højt præget af ekstroversion og ikke alle anerkender og forstår de introverte typers behov og kvaliteter.


Bør du så forsøge at fjerne dine introverte træk?

Svaret til om du bør forsøge at fjerne sin introverte træk er nej! Og det er formentlig heller ikke muligt, fordi det er en del af din personlighed.

Det bedste du kan gøre for dig selv er, at lære og acceptere dine introverte træk og forsøge at få det bedste ud af dem. Respekter dit eget behov for ro og ikke mindst refleksion. Fortæl dig selv at det er helt okay at have det sådan. Det handler i bund og grund om at lære at mestre den introverte del af din personlighed, så du oplever den som noget positivt, der er med til at forbedre din livskvalitet.


Her er 4 gode råd til dig, der er introvert:

 1. Drop urimelige krav til dig selv om at være anderledes
  Alle mennesker er forskellige og det er det som gør verden til et sjovt sted at være. Der er behov for både indadvendte og udadvendte mennesker, og det skal du huske at fortælle dig selv hver dag.
 2. Giv dig selv lov til at være alene
  Alene er for nogle mennesker synonym med ensomhed - dog ikke for den introverte. Alene tid betyder nemlig tid til at samle energi og tid til lade batterierne op. Så meld fra til festerne eller familieturen, hvis du ikke føler du har overskuddet til det.
 3. Snak med andre om, hvordan du har det
  Som introvert kan du måske have behov for at trække dig lidt, puste ud, holde en pause eller bare være alene – ikke alle deler dette behov. Dine venner og familie kan derfor godt misforstå dig og tro du ikke gider dem. Sørg derfor for at være ærlig og forklare dine nærmeste, hvordan du er skruet sammen.
 4. Giv dig selv lov til at gå hjem
  Kender du det, hvor du er til en fest og du burde snakke med folk, men du kan simpelthen ikke finde overskuddet eller energien frem? Så lær dig selv at stoppe situationen på en god måde. Få sagt pænt farvel og forklar dine nærmeste, at du har brug for at lade op. Fortæl dine nærmeste, at du glæder dig til at se dem igen.

 

Lær mere om emnet Er du introvert?, og hvordan du kan udnytte dine introverte styrker optimalt i dit arbejdsliv med et kursus hos Teknologisk Institut.