4 gode råd til dig, der er introvert

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

4 gode råd til dig der er introvert

4 gode råd til dig, der er introvert

3 min.

Introverte mennesker bliver ofte beskrevet som værende reserverede, indadvendte, stille, seriøse og følelsesmæssigt afdæmpede. I et samfund og en tid, som er højt præget af ekstroversion, er det ikke alle, der anerkender og forstår de introverte typers behov og kvaliteter. Derfor har vi samlet 4 gode tips til dig, der er introvert. 

Selvom vi lever i en tid, hvor de ekstroverte personlighedstræk ofte hyldes, så er introverthed et personlighedstræk med mindst ligeså mange styrker og kvaliteter. 

Som introvert behøver du nødvendigvis ikke at være genert eller have nogen form for sociale forbier. Introverte personer samler blot energi ved at være alene - i modsætning til den ekstroverte, der samler energi ved at være sammen med andre mennesker.

Bør du så forsøge at lave om på dig selv og blive mere ekstrovert?

Nej! Og det er formentlig heller ikke muligt, fordi det er en del af din personlighed.

Det bedste, du kan gøre for dig selv, er at lære at acceptere dine introverte træk og forsøge at få det bedste ud af dem. Respektér dit eget behov for ro og ikke mindst refleksion. Fortæl dig selv, at det er helt okay at have det sådan, som du har det. 

Det handler i bund og grund om at lære at acceptere og omfavne den introverte del af din personlighed, så du oplever den som noget positivt, der er med til at forbedre din livskvalitet.

Her er 4 gode råd til dig, der er introvert:

1. Drop urimelige krav til dig selv om at være anderledes

Alle mennesker er forskellige, og det er det, som gør verden til et sjovt sted at være. Der er behov for både indadvendte og udadvendte mennesker, og det skal du huske at fortælle dig selv hver dag. 

2. Giv dig selv lov til at være alene

Ordet ’alene’ er for nogle mennesker et synonym til ordet ’ensomhed’ - dog ikke for den introverte. Alenetid betyder nemlig tid til at samle energi og lade batterierne op. Så det er ikke en skam at melde fra til festerne eller familieturen, hvis du ikke føler, at du har overskuddet til det.

3. Snak med andre om, hvordan du har det

Som introvert kan du måske have behov for at trække dig lidt, puste ud, holde en pause eller bare være alene – ikke alle deler det behov. Dine venner og familie kan derfor godt misforstå dig og tro du ikke gider dem. Sørg for at være ærlig og forklar dine nærmeste, hvordan du er skruet sammen og har det bedst.

4. Giv dig selv lov til at gå hjem

Kender du det, hvor du er til en fest, og du burde snakke med folk, men du kan simpelthen ikke finde overskuddet eller energien frem? Så lær dig selv at stoppe situationen på en god måde. Få sagt pænt farvel og forklar dine nærmeste, at du har brug for at lade op. Du kan også med fordel fortælle dine nærmeste, at du glæder dig til at se dem igen.

Vil du vide mere?

Ønsker du værktøjer og kendskab til, hvordan du håndterer at være introvert i dit arbejdsliv blandt ekstroverte kolleger? Så kan du med fordel læse mere om kurset herunder:

Teknologisk Institut tilbyder også et bredt udvalg af kurser inden for mentalt overskud og trivsel, som kan hjælpe dig med alt lige fra at tackle forandringer på arbejdspladsen til at få mere overskud i hverdagen.