5 gode råd til dit Power BI dashboard

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Billeder der viser Power BI's logo

5 gode råd til dit Power BI dashboard

4 min.

Analyseværktøjet Power BI er populært blandt andet på grund af muligheden for at lave brugervenlige rapporter og dash boards, hvor du nemt kan analysere og præsentere data og forvandle dem til vigtige indsigter. I denne artikel får du 5 gode råd til, hvordan du får mest muligt ud af dit Power BI dashboard.

Med et dashboard i Power BI får I et unikt indblik i jeres data, der gør det lettere at træffe informerede beslutninger, fordi I får et samlet overblik over jeres nøgletal og indsigter. Et dashboard kan sammenkoble data fra flere datakilder, så du får alle dine nøgletal samlet ét sted.

Desuden er der et hav af visuelle og interaktive muligheder, som gør det let at forstå og analysere data - også for folk, der ikke nødvendigvis er vant til at arbejde med tal. Bruger du Power BI Pro kan du samarbejde med andre brugere i dine dashboards og rapporter, samt dele dem med kollegaer og kunder - også selvom de ikke har en licens. 


Få mest muligt ud af dit dashboard

Hvad end du er ny i Power BI-land eller allerede er en ferm bruger, så kan du højst sandsynligt få gavn af de her 5 tips til at få mest muligt ud af dit dashboard i Power BI:

  1. Hold det simpelt. Det er en fordel, at dit dashboard er simpelt og let at overskue. Hvis du propper for mange informationer og grafer ind, kan det hurtigt blive så rodet eller uoverskueligt, at ellers vigtige informationer drukner i mængden. Sørg for at fokusere på de vigtigste data og målinger, som kan hjælpe dig med at træffe informerede beslutninger.
  2. Husk at du kan gøre dit dashboard interaktivt! Du kan tilføje filtre og andre virkemidler, der gør det muligt for brugeren at undersøge data på flere forskellige måder.
  3. Gør brug af betinget formatering. Ligesom i Excel og andre programmer kan du gøre dit Power BI dashboard mere brugervenligt ved at bruge betinget formatering til at understrege vigtige informationer og data med fx farver eller andet, så du nemt kan gennemskue, hvilke nedslag du skal fokusere på.
  4. Husk nu at opdatere! Dit dashboard bør opdateres regelmæssigt, så du er sikker på, at det giver det mest korrekte billede af din virksomheds data. Heldigvis kan du opsætte en automatisk opdatering, så du er garanteret, at dine indsigter altid er up to date.  
  5. Vær bevidst om, hvordan du vil formidle dine data. Dit dashboard skal bruges til at formidle vigtige informationer om din virksomhed. Derfor bør du tænke nøje over, hvordan du kan formidle denne viden bedst muligt til dig selv og andre, når du vælger, hvilke grafer, tabeller m.m. der skal indgå i dit dashboard.

Ved at implementere disse råd i dit arbejde med Power BI giver du dig selv og din virksomhed de bedste forudsætninger for at få mest muligt ud af jeres data.

 

Vil du vide mere om Power BI?

Udover at gøre brug af disse fem råd, er der også mange fordele at hente ved at udvide din viden og kompetencer inden for Power BI på et kursus. Gennem et kursus får du mulighed for at forbedre din viden og afprøve dine evner med vejledning fra professionelle. Det styrker dine kompetencer og gør dig til en attraktiv ressource for arbejdsgivere.  

På Teknologisk Institut tilbyder vi flere forskellige kurser inden for Power BI og DAX Power BI. Du kan læse mere om kurserne eller kontakte os på 72 20 30 00, hvis du har spørgsmål.