Kurser

Adfærdsledelse og nudging

Nutidens ledere har ifølge al forskning fortsat store udfordringer med at få menneskene i organisationen til at ændre adfærd. Af den årsag udebliver estimerede resultater i mange strategiimplementeringer og forandringsprocesser.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 34 besvarelser

Øg effekten af dit lederskab drastisk med adfærdsledelse og nudging

Det moderne arbejdsliv har udviklet sig på en måde, hvor stresstilstande er en opadgående tendens, hvilket går voldsomt ud over den generelle trivsel blandt medarbejderne.

På kurset bliver du udfordret markant i relation til din opfattelse af rationale, bevidsthed og socialitet. Du vil blive præsenteret for nye veje og metoder, inden for det, at lede med og ikke mod, menneskets naturlige præmisser. Du vil få overleveret effektive og velafprøvede adfærds- og nudgingværktøjer udviklet til erhvervslivet og den moderne leder.

Meget spændende og interessant kursus. Underviserne var utrolig vidende, behagelig og gode til at omsætte teorien til praktiske eksempler.
- Jesper Johansen, KMD A/S

Udbytte

 • Du får "hemmelighederne” bag effektfuld adfærdspåvirkning
 • Indblik i helt ny forskning og praksis inden for adfærdsøkonomi og beslutningsteorier
 • Indsigt i hvordan du med enkle midler kan skabe markant forbedrede resultater inden for adfærdsændring
 • Værktøjer der sikrer at strategier og planer implementeres på basis af adfærdsledelse
 • Viden om, hvordan lederen og medarbejderne kan arbejde effektivt og uden stress
 • Konkrete eksempler og i relation til din egen organisation og ledelsesopgave

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til mellemledere i det private og offentlige erhvervsliv, der alle har et overordnet ansvar for at sætte strøm til formulerede strategier, planer og større forandringsprojekter.

 • Adfærdsøkonomi i forhold til ledelse – et kommende paradigme medfører nye krav
 • Hvordan vilkår og ydrepåvirkninger har indflydelse på vores arbejde
 • Hvorfor strategier, projekter og planer ikke bliver implementeret, og hvad der skal til for at ændre billedet
 • Nudge og Trip-ups – definition og introduktion til tænkning og værktøjer
 • Sammenhængen mellem adfærd og resultater
 • Design af ledelsesindsatser der gør det nemt for omgivelserne at gøre ’det rigtige’
 • Træning i designtænkning og nudgeinnovation i forhold til implementering
 • Hvordan man ændrer fokus og holdninger gennem adfærd – snarere end omvendt
 • Metoder til at blive skarp på at oversætte strategier til konkret ønsket adfærd
 • Sparring der sikrer, at værktøjerne tages i brug og skaber konkrete resultater i egen organisation

Form

Undervisningsformen veksler mellem oplæg, diskussion og øvelser. Der skabes en løbende kobling mellem teori, værktøjer og deltagernes praktiske virkelighed.

Forud for kursets afholdelse, forventes det, at du inden dag 1 har læst en e-bog, som du vil modtage elektronisk ca. 10 dage inden kurset. Det drejer sig om bogen ”Oplagt – at lede adfærd”, som er en 123 siders let tilgængelig og hurtig læst bog. Kurset tager afsæt i, at alle deltagere kender hele bogens indhold, hvilket altså er nødvendigt for at du kan følge med fra start.

Underviserne

Alexandra Krautwald - underviser

Alexandra er forfatter til bogen ”Strategiimplementering” der udkom i 2013 på L&R Business, hun skriver artikler og indlæg i Børsens Ledelseshåndbøger og blogger på Børsen om ledelse og forretningsudvikling.

ELLER

Mettelene Jellinggaard - underviser

Mettelene er konsulent, forfatter på Børsens Ledelseshåndbøger samt underviser og formidler gennem mere end 25 år. Hun er certificeret i Behavioral Economics fra Coursera/Duke University/Prof. Dan Ariely.

Alexandra Krautwald og Mettelene Jellinggaard er to af de førende eksperter indenfor adfærdsledelse og implementering af forandringer. Begges passion handler om at skabe resultater gennem mennesker og adfærd.

Alexandra og Mettelene har i de seneste år arbejdet med adfærdsledelse hos et stort antal danske og internationale virksomheder både i det private og det offentlige erhvervsliv. Fra deres kontorer i Danmark og Sverige har de i de seneste år skabt fantastiske resultater sammen med deres kunder. De har hver for sig og sammen arbejdet med ledelse- og forretningsudvikling i mere end 100 organisationer.

Se vores øvrige kurser i forandrings- og adfærdsledelse

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på