Derfor skal din virksomhed have en stærk IT-arkitektur

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Billede af fem personer, der snakker i en mødesituation

Derfor skal din virksomhed have en stærk IT-arkitektur

Hiv din virksomhed med på en IT-udviklingsrejse og få gavn af alle de positive effekter, der følger med. I denne artikel bliver du præsenteret for flere årsager til, hvorfor du skal prioritere en stærk IT-arkitektur, og hvilke fordele det kan give din virksomhed. 

Der er fuld fart på digitaliseringen, og behovet for, at din virksomhed kan begå sig digitalt, er stigende. Hvis din virksomhed skal være i stand til at kunne reagere på de konstante forandringer og den hurtige udvikling, kan det være en god idé at sætte fokus på jeres IT-arkitektur. 

Med fokus på din virksomheds IT-arkitektur vil du opbygge en bærende struktur bag dine IT-systemer, der understøtter din virksomheds forretningsudvikling. Kvaliteten af dine systemer vil stige, og du vil opleve, at din virksomheds systemer kan samarbejde og fungere som en helhed. Det vil klæde din virksomhed på til at kunne agere omstillingsparat i situationer, hvor der er allermest behov for det. 

Fra sårbarhed til robusthed

Før i tiden havde virksomheder kun én digital løsning, der skulle tage hånd om alle delene af virksomheden. Hele virksomheden satte sin lid til én digital løsning, og det betød, at når én del af arkitekturen skulle ændres, så skulle hele systemet udskiftes. Det gjorde virksomhederne sårbare overfor forandringer og trusler, fordi de ikke var i stand til at tilpasse sig udviklingen. 

I dag består en god IT-arkitektur af flere løst koblede moduler, der tjener forskellige formål, og som skal skabe sammenhæng mellem virksomhedens systemer og de nuværende forretningsmæssige muligheder. Når en virksomhed har en god IT-arkitektur, betyder det, at den er udrustet til at håndtere forandringer og risiko, uden at hele deres system skal udskiftes. I stedet kan virksomhederne integrere nye teknologier i deres eksisterende IT-arkitektur, vedligeholde deres konkurrenceevne på markedet og drage maksimal fordel af de nye muligheder.

Få succes på lang sigt

Vidste du, at en god IT-arkitektur kan bidrage til, at din virksomhed kan få succes på lang sigt? Jo den er faktisk god nok. Vi har samlet tre af årsagerne til det herunder, så du kan få dybere indblik i, hvordan en god IT-arkitektur kan påvirke din virksomhed positivt på lang sigt. 

  • Du undgår tekniske fejl og sammenbrud

Ved hjælp af en god IT-arkitektur reducerer du risikoen for, at din virksomhed støder på tekniske fejl og sammenbrud. Det skyldes, at IT-arkitekturen i din virksomhed bliver mere robust og pålidelig, når dit data ikke længere bliver fastlåst i ét bestemt system. 

Da en god IT-arkitektur består af løst, koblede moduler, kan du langt hurtigere identificere problemerne, hvis der skulle opstå sammenbrud i jeres systemer. På samme måde vil du også nemmere kunne tage fat på det enkelte modul, hvor fejlen konkret finder sted. Når du har kendskab til, hvor fejlen er opstået, kan du gå ind og udbedre det hurtigt og effektivt. Du sparer både tid og energi, fordi du ikke længere behøver at skulle bruge tid på at finde fejlen i ét stort og uoverskueligt system.

  • Virksomhedens forretningsmål i fokus

En anden fordel er også, at en god IT-arkitektur altid vil have din virksomheds forretningsmål for øje. Det ene behøver ikke at udelukke det andet, og på den måde vil din virksomheds IT-arkitektur stemme overens med jeres forretningsmål. Det skyldes, at IT og forretningen bliver alinet/sammenkoblet, så du nemmere kan tænke i IT-løsninger med udgangspunkt i jeres forretningsbehov.

  • Du styrker jeres beslutninger og forretningsstrategi

En god IT-arkitektur er også med til at give jer et overblik og et mere klart billede af jeres IT-landskab. Det giver jer den fordel, at I kan sikre, at arkitekturen er med til at styrke og understøtte jeres fremtidige beslutninger i virksomheden. I kan derfor nemmere planlægge jeres strategi for, hvordan I skal lykkes med en målrettet og succesfuld forretningsudvikling. 

Vil du vide mere?

På Teknologisk Institut kan du blive uddannet IT-arkitekt. Vi tilbyder vi en række kurser, der giver dig mulighed for at specialisere dig i de forskellige områder inden for IT-arkitektur. Læs mere om et udpluk af vores forskellige kurser herunder: