Få 8 tips til glade og effektive medarbejdere

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Kurser i Positiv psykologi

Få 8 tips til glade og effektive medarbejdere

3 min.

Medarbejdere uden arbejdsglæde er ofte ikke lige så produktive som dem der har høj arbejdsglæde. Dine medarbejderes velbefindende er altså afgørende for virksomhedens succes.

Positivt lederskab fører til øget trivsel og effektivitet

Forskere har gennemført talrige undersøgelser, der viser at positivt lederskab er koblet til mindre sygefravær og stress, bedre problemløsning, øget trivsel, kundetilfredshed, innovation, kvalitet og bedre bundlinje.
Undersøgelser viser altså at organisationer, der arbejder med at skabe positivt lederskab og glade medarbejdere bliver mere effektive.
 Vi giver dig her 8 tips til at øge dine medarbejderes arbejdsglæde:

1.  Behandl dine medarbejdere som mennesker

Respekter at alle er forskellige, og vis dem at du forstår dem. Hvis dine medarbejdere oplever at blive set og hørt, vil de yde mere, når der er brug for det.

2. Ros dine medarbejdere

Alle kan rose alle, men der er ikke noget bedre end at få ros af chefen. Ros og anerkendelse virker opmuntrende og giver positive følelser. Ros din medarbejder for noget han/hun har gjort godt og vær konkret med hvad du roser for.

3. Tilbyd dine medarbejdere feedback

Tilbyd løbende at give dine medarbejdere feedback. Vent ikke til den årlige MUS, men hav fx et system, hvor du mindst 4 gange om året får talt med hver enkelt af dine medarbejdere.

4. Vær selv glad – arbejdsglæde smitter!

Som leder er det vigtigt at du viser vejen. Vis at du er passioneret omkring virksomheden. Lederens humør smitter af på hele organisationen.

5. Fejr jeres succeser

Hvis dine medarbejdere skal yde deres bedste, er det vigtigt at de føler at deres arbejde gør en forskel og skaber resultater. En god måde at vise dine medarbejdere, at de gør et godt arbejde, er ved at fejre de små succeser, der opstår i hverdagen.

6. Giv folk ansvar og frihed

De ledere der giver medarbejderne ansvar, får gladere medarbejdere. Vis den enkelte medarbejder at han/hun er en vigtig brik i virksomhedens udvikling og har indflydelse på resultaterne.

7.  Lyt til dine medarbejdere

Når du kommunikerer åbent og lytter til dine medarbejderes idéer, vil de føle sig mere som en del af virksomhedens udvikling og de bliver derved mere motiverede.

8. Hjælp dine medarbejdere

Gør dig umage med at hjælpe dine medarbejdere. Undersøgelser viser, at ansatte hos selvopofrende ledere er mere samarbejdsvillige, fordi de har mere tillid til deres ledere. De er også mere produktive og ser deres ledere som mere effektive og karismatiske.

 

Vil du vide mere?

Lær mere om emnet på kurset: "Positiv psykologi og ledelse", hvor du lærer, hvordan viden fra positiv psykologi kan omsættes til værktøjer, der skaber arbejdsglæde, motivation og bedre resultater.