Positiv psykologi og ledelse
Positiv psykologi er det videnskabelige studie af mennesker, når de trives og fungerer bedst. Forskningen giver indblik i sammenhængen mellem trivsel og vores evne til at præstere godt – alt det der kræves af en leder i dag. På kurset vil du som leder få et indblik i, hvordan denne forskningsbaserede viden kan omsættes til værktøjer, der skaber arbejdsglæde, motivation og bedre resultater. Du lærer, hvordan du kan bruge værktøjerne i dit personlige lederskab, men også hvordan du får mere motiverede, engagerede og effektive medarbejdere.
Udbytte
- Indblik i nyere forskning i positiv psykologi
- Praktiske værktøjer baseret på forskningen
- Færdighedstræning i at bruge værktøjerne
- Diskussion af hvordan konkrete udfordringer fra dit job kan håndteres ved hjælp af positiv psykologi
- Mulighed for opfølgning i form af positiv psykologisk coaching
Deltagerprofil
Kurset henvender sig til ledere og førledere, der ønsker viden og værktøjer til at fremme egen og andres trivsel og optimale præstationer. Deltagelse kræver ikke forhåndskendskab til emnet, men det forventes, at du forbereder dig inden kurset, at du er villig til at deltage aktivt, og at du afsætter tid efter kurset til at afprøve noget af det lærte.
Indhold
- Positiv psykologi i forhold til ledelse – herunder hvad positiv psykologi handler om - trivselsteorien PERMA og hvad positiv psykologi kan bidrage med
- Positive tilstande – herunder hvilke sammenhænge der er imellem positive følelser og business outcomes; hvordan du skaber mere positivitet, og hvordan du skaber positiv motivation ud fra selvreguleringsteorien Engagement og styrker – herunder betydningen af engagement frem for jobtilfredshed; forskellen på styrker, kompetencer og talenter; VIA-styrketesten, StrenghtsFinder 2.0 og Realise2; hvordan styrker fremmer produktivitet og effektivitet; 4F-modellen for arbejdet med styrker; udfoldelse og ”jobcrafting”; og hvorfor du med fordel kan fokusere på ledelsesgruppers styrker frem for enkelte lederes styrker
- Gode forhold til kollegaer – herunder hvordan trivsel smitter i organisationer; hvad det vil sige at optræde som en ”positive energizer”.
- Positive organisationer – herunder hvordan du skaber mening i arbejdslivet for dig selv og andre; forskellige tilgange til arbejde; hvad der kendetegner positive organisationer og high performance teams; og lidt om hvordan du kan facilitere gruppedialoger med anerkendende udforskning
- Optimale præstationer – herunder grit-teorien om hvad der kendetegner personer, som er vedholdende og passioneret i forhold til langsigtede mål; hvordan hjernen fungerer; hvilke former for målsætning der bedst fremmer målopnåelse; hvordan håb for fremtiden og arbejdsindsats kan øges via metoder fra håbteori.
Form
Kurset består af en vekselvirkning imellem oplæg, videoklip, spørgsmål og svar, diskussion, demonstration, færdighedstræning og erfaringsudveksling. Forberedelsen inden kurset er i form af et lille spørgeskema og VIA-styrketesten.
Underviser
Har du faglige spørgsmål så kontakt
- Vicki Bech Hansen
- Seniorkonsulent
- +45 72202465