Kurser

13 dages uddannelse

Facilities Management Uddannelsen

Gør som mere end 100 tidligere kursister og deltag på FM uddannelsen. Kom på et unikt og intensivt forløb gennem alle Facilities Managements (FM) forvaltningsområder. Uddannelsen er den eneste FM-uddannelse, hvor du gennem en personlig opgave får en konkret implementerbar handlingsplan med hjem.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 25 besvarelser

Konkret udbytte for din virksomhed

Interessen for at udvikle og professionalisere FM-området og hente de værdier, der ligger her, vokser. En væsentlig "driver" for interessen er, at FM er blevet en selvstændig del af virksomhedens aktiver og i praksis bidrager som en væsentlig værdiskaber. Det kræver fornyelse og opdatering af faglige og ledelsesmæssige kompetencer. Teknologisk Institut er den eneste udbyder af et sammenhængende FM-forløb, som kombinerer teori og praksis.

Deltagerprofil

Uddannelsen er bredt målrettet ledere og centrale medarbejdere i FM.

Udbytte

Bliv en endnu større kapacitet for din arbejdsplads, fordi du:

 • bliver i stand til at løse opgaver på et højere niveau og med et større udbytte
 • udfordres og udvikles til at kunne håndtere og optimere de operationelle udfordringer i FM
 • får input og inspiration til at træffe de værdiskabende strategiske beslutninger for FM-funktionens udvikling
 • sætter fokus på management-delen af FM, og du kommer til løbende at arbejde med din ledelsesrolle
 • får dybdegående indsigt i metoder og værktøjer inden for FM
 • får konkrete erfaringer med strategisk udvikling af FM
 • opbygger et solidt fagligt netværk blandt FM kolleger i andre virksomheder og organisationer

Jeg synes, det har været et fantastisk udbytterigt kursus, fantastisk engageret underviser i Poul-Henrik og gode gæsteundervisere

- Martin Pandrup Thomsen, Holbæk Kommune

 

Indhold

moduloversigt fm-udd

Form
Et intensivt uddannelsesforløb med fire moduler à 3 dage.1. modul er et eksternat på Teknologisk Institut i Taastrup, mens 2., 3. og 4 modul er internater på Comwell Klarskovgaard. Undervisningen er en inspirerende vekslen mellem teori, cases og gruppeopgaver. Alle materialer, HBDI-test, bøger, overnatning og fuld forplejning er inkluderet i prisen. På modul 1 er overnatning på hotel ved Teknologisk Institut inkluderet i prisen for deltagere vest for Storebælt.
Opgave og udvikling
Vi arbejder løbende med at udvikle uddannelsen – nu på 14. år – bl.a. i samarbejde med DFM og de mange DFM-medlemmer, der gennem årene har gennemført uddannelsen. Uddannelsen er den eneste FM-uddannelse, hvor du gennem en personlig opgave får en konkret implementerbar handlingsplan med hjem. Deltagernes evalueringer fortæller deres eget sprog. De ligger i top og vi skaber meget gerne kontakt til en tidligere deltager, der kan fortælle om sine oplevelser med og gevinster af uddannelsesforløbet.
Eksamen og certificering
Eksamen afholdes på Teknologisk Institut i Taastrup. Eksamen er både mundtlig og skriftlig og er baseret på din virksomhedsspecifikke skriftlige opgave. I bedømmelsen vægtes erfaring og indsigt opnået undervejs. Der gives tre mulige bedømmelser: "Ikke bestået", "Bestået" og "Bestået med udmærkelse". Du kan vælge at få et kursusbevis, hvis du ikke ønsker at gå til eksamen.

Poul Henrik Due er for Facility Management, hvad Ole Henriksen er for cremer ;-) Og dette er skrevet i den absolut bedste mening! ...jeg skylder ham al mulig ros og anerkendelse for det arbejde og engagement

- Christian Nolsøe Nielsen, Silkeborg Kommune

Webinar

Hvis du ønsker at vide mere om uddannelsen i Facilities Management, kan du tilmelde dig vores webinar, hvor du også har mulighed for at stille spørgsmål til underviserne. Læs mere om vores webinar her.

Underviser

Poul Henrik Due
Poul Henrik Due er gennemgående kursusleder og faglig ansvarlig på uddannelsen. Til daglig er Poul Henrik chefkonsulent hos Leif Hansen bygherrerådgivning ApS i Ballerup. Han har gennem de sidste 15 år været med til at sætte FM på den danske dagsorden, og har mange års erfaring med rådgivning i optimering af FM-opgaverne i offentlige og private virksomheder. Poul Henrik har derudover i perioden 2001 til 2013 gennemført udviklingsprojekter i regi af DFM-netværk og Center for Facilities Management inden for trivsel i bygninger, FM i kommuner, og et drifts- og brugervenlig byggeri.

Genemgående ledelseskonsulent

Ledelsesseminar på 2 moduler med Susanne Manly, partner, Herrmann International Denmark. Alle deltagere inviteres til at udfylde en HBDI®-test.

Gæsteundervisere

På hvert modul inddrages eksperter fra forskning og erhvervsliv med fagspecifikke indlæg og cases:

 • Susanne Balslev Nielsen, FM Ekspertisechef, NIRAS A/S
 • Preben Gramstrup, indehaver, FM3
 • Inger Ravn, arkitekt, Indehaver, Spacepro
 • Thomas Witterseh, seniorkonsulent, Indeklima, Teknologisk Institut
 • Lasse Beck, Senior Category Manager , Danske Bank A/S
 • Flemming Wulff Hansen, driftschef, Heimstaden Danmark A/S
 • Per Anker Jensen, Professor Emeritus, CFU, DTU Management Engineering
 • Jens Mejlby Jørgensen, Partner, Faarup & Partners A/S
 • Jakob Hermansen, Lead Business Specialist, KMD
 • Thomas Nissen, Facility & Real Estate Director, North & South Europe, AB Tetra Pak
 • Verner Benzen, Indehaver, Bentzen Consulting
 • Susanne Manly, Indehaver, Herman International Denmark ApS

Censor

Rolf Simonsen, civ.ing., ph.d., projektchef i Bygherreforeningen og sekretariatsleder for Den Værdiskabende Byggeproces

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på