Kurser

Billede der illustrerer kurset

Facilities Management kurser

Kom på et af Teknologisk Instituts kurser eller uddannelser inden for Facilities Management og lær at reducere omkostningerne og skab værdi for din virksomhed. Få en dybdegående indsigt i metoder og værktøjer taget fra Facilities Management-begrebet og lær om mulighederne for at finde anden finansiering og samarbejdsformer.

Find dit kursus eller uddannelse inden for Facilities Management allerede i dag og bliv en endnu større ressource for din arbejdsplads. Kurserne og uddannelserne giver mulighed for certificering.

Læs mere
Filtrér kurser 
Filtrér
      {{data}}
      {{data}}
      {{data}}
      {{data}}
      {{data}}
      {{data}}
      Ingen kurser opfylder dine filtre

      Men vi har 54 andre kurser inden for Facilities Management.

      Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

      Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

      Indtast venligst et validt navn
      Tilmelder nyhedsbrev
      Tak for din tilmelding
      Teknisk fejl

      Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til kurser@teknologisk.dk

      Hvad er Facilities Management?

      Facilities Management (FM) dækker over de funktioner, der supplerer kerneforretningen fx rengøring, kantinedrift, posthåndtering, bygningsvedligehold mm.

      FM handler om at forbedre bundlinjen gennem at anvende fysiske rammer og services som et ledelsesmæssigt og strategisk redskab. Fx en optimal anvendelse af antal kvadratmeter, optimering af indkøb og/eller optimal udnyttelse af bygninger/arealer.

      Læs også artiklerne:

      Læs hvordan Rødovre kommune har brugt værktøjer fra FM til at effektivisere deres ejendomsportefølje her:

      Værktøjer i Facilities Management

      Du kan på Teknologisk Institut, som det eneste sted i landet, efteruddanne dig inden for Facilities Management. På uddannelsen får du bl.a. indblik i en række brugbare redskaber, der kan benyttes i arbejdet med FM. Herunder er fire udvalgt og uddybet:

      Benchmarking
      Benchmarking er en systematisk undersøgelse og vurdering af virksomhedens aktiviteter (udgifter, effektivitet, arealforbrug mm.) ved sammenligning med en fastlagt standard. Benchmarking-processen anvendes som en evalueringsmetode til, at sammenligne egne nøgletal med fastlagte nøgletal, for at kunne vurdere egen effektivitet og for at kunne optimere ressourcer, finde besparelsesmuligheder og reducere omkostninger.

      Best Practice
      Best practice er en bestemt fremgangsmåde der er officielt anerkendt som den bedste. Ved at kende hvilke best practices der eksisterer inden for udvalgte områder, er det muligt at efterleve disse og fx optimere eller omkostningsreducere på området.

      Porteføljestrategi
      En porteføljestrategi sikre at man har de rigtige bygninger ud fra de parametre der er prioriteret fx parametre som ejede bygninger vs. lejede bygninger, beliggenhed, bygningskvalitet, energiklasse mm.

      Space Management
      Space Management (arealforvaltning) betyder at man udnytter den enkelte bygning optimalt ved at sikre, at alle rum/arealer udnyttes optimalt.