Gå på ferie med god samvittighed

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

kpæ

Gå på ferie med god samvittighed

3 min.

Er du klar til at gå på ferie? Gå på ferie med god samvittighed, og slap af mens du er væk fra dine daglige arbejdsopgaver. 

Hvis du stresser for meget op til din ferie, kan det tage lang tid at falde ned igen - også selvom din ferie er begyndt. Det kan derfor være en rigtig god idé, at arbejdsmæssigt "forberede" sig på sin ferie, ved at få styr på arbejdsopgaver inden man tager afsted. 

Læs med her og få gode råd til hvad du kan gøre, både før du går ferie, og til når du kommer tilbage: 

Før du går på ferie

Få overblik inden ferien

For at kunne gå på ferie med god samvittighed, er det vigtigt at skabe overblik over dine opgaver et par uger inden du går på ferie

Prioriter dine arbejdsopgaver

Få styr på hvilke opgaver du skal nå eller have overleveret til andre kollegaer inden ferien. Så bliver du ikke flaskehals på opgaver. 

Husk autosvar

Sæt din mail på autosvar inden du går hjem på ferie, så både interne og eksterne er klar over, at du ikke er tilgængelig. Skriv i hvilken periode du er væk. 

Find en kollega du kan skrive på i dit autosvar, som kan være kontakt - så går opgaver ikke i stå, fordi du er væk på ferie. 

Sørg for at give vigtige informationer videre

Sørg for, at du ikke er den eneste, der ligger inde med vigtige oplysninger eller dokumenter, som andre vil kunne få brug mens du er væk. Dermed undgår du, at andre bliver nødt til at kontakte dig i din ferie.

Få styr på din indbakke

Der er stor sandsynlighed for, at du vil have mange ulæste mails, når du kommer tilbage fra din ferie. Det kan derfor være en god idé at få gennemgået din indbakke, inden du smutter hjem på ferie. 


Efter ferien

Få et overblik

Når du kommer tilbage fra ferie, så få et overblik over dine opgaver og møder. Prøv så vildt muligt, at undgå store opgaver og mange møder i de første dage lige efter ferien. 

Bliv opdateret af en kollega eller medarbejder

Bliv opdateret om der er sket noget nyt, mens du var væk på ferie. Det kan hjælpe med at undgå misforståelser og forbygge tabt informationsdeling. 

Hjælp dine kollegaer

Hjælp andre kollegaer som måske først står, og skal afsted og afholde deres ferie nu. 


Vil du vide mere?

Hvis du gerne vil styrke dit mentale overskud og trivsel, eller gerne vil blive bedre til personlig effektivitet og stressforebyggelse, kan du læse meget mere om vores kurser her: