Hvor langt kan du komme ved at tænke mere positivt?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Hvor langt kan du komme ved at tænke mere positivt

Hvor langt kan du komme ved at tænke mere positivt?

5 min.

Forskning viser, at en positiv indstilling er med til at skabe øget livskvalitet hos dig selv, og dem du omgås. Det er dog ikke helt unormalt, hvis du ikke tænker positivt hele tiden! Vores hjerner fungerer nemlig genetisk sådan, at vi hele tiden er på vagt over for trusler, for det var vi nødt til for at sikre vores overlevelse i urtiden. Vi får derfor negative følelser af oplevelser som vi opfatter som trusler. Vi kan dog lærer vores hjerne at tænke positivt i hverdagen, så det hele ikke kun handler om overlevelse.

Psykologisk forskning viser, at hvis man har det godt på sin arbejdsplads, så er man sandsynligvis også mere produktiv, effektiv og innovativ, og man vil typisk også være lykkeligere i privatlivet.

Ved at erstatte de negative tanker med positive kan du blandt andet opnå:

  • At tænke positivt når det er sværest
  • At påvirke dine kollegaer, familie og venner til øget positivitet
  • At skrue ned for stress
  • At skrue op for selvværd, selvtillid, overskud og trivsel
  • At blive bedre til at nå dine mål
  • At blive bedre til at kommunikere præcist og klart


Hvordan gør du så? Få 5 gode råd til et mere positivt liv

Der findes en lang række af teknikker, du kan bruge for at skabe mere positivitet og overskud i hverdagen. Det er faktisk muligt at lære teknikker til at tømme hjernen for de negative tanker, der dræner dig for god energi.


1. Spred positiv energi

Undersøgelser viser at trivsel smitter mere end mistrivsel. Du kan derfor påvirke dine omgivelser med en positiv indstilling, og skabe positivitet for både dig selv og andre.

2. Fysisk overskud giver psykisk overskud og omvendt

Jo mere positiv psykisk energi du har, jo mere overskud har du til både de fysiske og psykiske ting i hverdagen. Når du bruger fysisk energi, bruger du også psykisk energi. Psykisk underskud kan derfor betyde, at du fx ikke orker at træne eller tage dine børn med på legepladsen, fordi du ikke har det mentale overskud til at bruge fysisk energi.

For at kunne skabe positivitet i hverdagen, er det derfor essentielt, at du sørger for at hente både fysisk og psykisk energi. Ved at hvile, sove, drikke, spise og dyrke motion henter du både fysisk og psykisk energi og får derved nemmere ved at tøjle tankerne, så der kommer ro i hjernen.

3. Tøjl tankerne - fokuser på det gode

Alle mennesker har nogenlunde samme antal tanker, forskellen er, hvad tankerne bruges til. Nogle tanker er destruktive og unødvendige, mens andre er positive og skaber glæde og overskud. Prøv at tømme din hjerne for unødvendige tanker og glæd dig i stedet for over det gode.

Ved aktivt at fokusere på gode ting i dit liv kan du øge dine positive følelser. Prøv at slutte dagen af med at skrive tre gode ting ned og bliv dermed mere bevidst om det, der fungerer i dit liv.

4. Omgiv dig selv med positive mennesker

Omgiv dig selv med positive mennesker eller påvirk dine venner, familie og kollegaer til at være positive. Du bliver ofte en refleksion af de mennesker du omgås, fordi deres humør smitter. Hvis de mennesker du omgås, brokker sig over deres liv eller har meget ondt af sig selv, så vil det smitte af på dig.

Vi lever i en verden, hvor det kan være svært at være positiv hele tiden, så for at det skal lykkedes, skal du omgive dig selv med positive mennesker, der kan støtte dig og forstår dig og kan glædes over dine succeser.

5. Uddan dig selv til at tænke positivt

Sørg for at du kan se meningen med de forskellige aspekter af dit liv. Sæt dig ind i hvad der giver dig overskud, og hvad der ikke gør. Find ud af hvad du kan ændre på i din hverdag, og hvad du ikke kan. Der er ingen grund til at fokusere på noget, du alligevel ikke kan ændre på.