Positiv tænkning: Få 5 gode råd til et positivt liv

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Hvor langt kan du komme ved at tænke mere positivt

Positiv tænkning: Få 5 gode råd til et positivt liv

4 min.

Forskning viser, at en positiv indstilling skaber øget livskvalitet hos dig selv, og dem, du omgås. Hvis du føler, at du har svært ved at vende dine negative tanker til positive, så skal du ikke være nervøs. Det er der nemlig en forklaring på, og et positivt mindset kan heldigvis læres. 

Din hjerne er en del af forklaringen på, hvorfor det er svært at bryde dine negative tankemønstre. Menneskets hjerne er nemlig genetisk opbygget på en måde, hvor du hele tiden er på vagt over for trusler. 

For at finde forklaringen på det, er vi nødt til at skrue tiden tilbage til urtiden, hvor livsvilkårene var markant anderledes end i dag. Dengang var det i højere grad nødvendigt at være på vagt overfor potentielle trusler for at sikre sin egen overlevelse.  

Det betyder, at vi i dag får negative følelser i kroppen, når der opstår situationer, som vores hjerne opfatter som truende (selvom de nødvendigvis ikke er det i en moderne verden).

Træning af din hjerne kan dog hjælpe med at vende de negative tanker. Det smitter positivt af på dit privatliv, men vil også have en effekt på dit arbejdsliv. Psykologisk forskning viser, at hvis du har det godt på din arbejdsplads, så er du sandsynligvis også mere produktiv, effektiv og innovativ.

Mange fordele ved et positivt mindset

Ved at erstatte de negative tanker med positive kan du blandt andet opnå:

  • At tænke positivt, når det er sværest
  • At påvirke dine kollegaer, familie og venner til øget positivitet
  • At skrue ned for stress
  • At skrue op for selvværd, selvtillid, overskud og trivsel
  • At blive bedre til at nå dine mål
  • At blive bedre til at kommunikere præcist og klart


Hvordan kommer du så i gang? Få 5 gode råd til et mere positivt liv

Der findes en lang række af teknikker, som du kan bruge for at få inkorporeret mere positivitet og overskud i din hverdag. Det er muligt at lære teknikker til at tømme hjernen for de negative tanker, der dræner dig for god energi. 

1. Spred positiv energi

Undersøgelser viser, at trivsel smitter mere end mistrivsel. Du kan derfor påvirke dine omgivelser med en positiv indstilling og skabe positivitet for både dig selv og andre.

2. Fysisk overskud giver psykisk overskud og omvendt

Jo mere positiv psykisk energi du har, jo mere overskud har du til både de fysiske og psykiske ting i hverdagen. Når du bruger fysisk energi, bruger du også psykisk energi. Psykisk underskud kan derfor betyde, at du fx ikke orker at træne eller tage dine børn med på legepladsen, fordi du ikke har det mentale overskud til at bruge fysisk energi.

For at kunne skabe positivitet i hverdagen, er det derfor essentielt, at du sørger for at hente både fysisk og psykisk energi. Ved at hvile, sove, drikke, spise og dyrke motion henter du både fysisk og psykisk energi og får derved nemmere ved at tøjle tankerne, så der kommer ro i hjernen.

3. Tøjl tankerne - fokuser på det gode

Alle mennesker har nogenlunde samme antal tanker, men forskellen er, hvad tankerne bruges til. Nogle tanker er destruktive og unødvendige, mens andre er positive og skaber glæde og overskud. Prøv at tømme din hjerne for unødvendige tanker og glæd dig i stedet over det gode.

Ved aktivt at fokusere på gode ting i dit liv, kan du øge dine positive følelser. Prøv at slutte dagen af med at skrive tre gode ting ned og bliv dermed mere bevidst om det, der fungerer i dit liv.

4. Omgiv dig selv med positive mennesker

Omgiv dig selv med positive mennesker eller påvirk dine venner, familie og kollegaer til at være positive. Du bliver ofte en refleksion af de mennesker, du omgås, fordi deres humør smitter. Hvis de mennesker du omgås, brokker sig over deres liv eller har meget ondt af sig selv, så smitter det af på dig.

5. Uddan dig selv til at tænke positivt

Sørg for, at du kan se meningen med de forskellige aspekter af dit liv. Sæt dig ind i, hvad der giver dig overskud, og hvad der ikke gør. Find ud af, hvad du kan ændre på i din hverdag, og hvad du ikke kan. Der er ingen grund til at fokusere på noget, du alligevel ikke kan ændre på.

Vil du vide mere?

Teknologisk Institut tilbyder en række interessante kurser til dig, der ønsker at sætte fokus på dig selv, din positivitet og din personlige udvikling.