Kurser

Juridisk aftale- og kontraktstyring i byggeriet

Deltag på kurset Juridisk aftale- og kontraktstyring i byggeriet og undgå uheldige og ofte dyre fejltagelser, fordi du som projektleder i byggeriet ikke er hjemme i aftaleloven og de forskellige Almindelige Betingelser, som ofte anvendes inden for byggeriet.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 86 besvarelser

Som projektleder i byggeriet eller byggeleder på bygge- og anlægsprojekter er det vigtigt at have fokus på og viden om juridisk aftale- og kontraktstyring. Herved kan man undgå dyre fejl og konflikter, der kan have store økonomiske konsekvenser for projektet.

Deltagerprofil

Kurset henvender sig til alle byggeriets parter såsom bygherrer, ingeniører, arkitekter, entreprenører, håndværkere og byggematerialeindustrien.

93% af kursets tidligere deltagere anbefaler Teknologisk Institut

Udbytte

  • Introduktion til den grundlæggende juridiske ramme
  • Introduktion til indholdet i det nye AB-system fra 1. januar 2019, AB Forbruger og med afstikkere til AB92, ABR89, ABT93 samt hvilke fordele og ulemper disse fællesregler har for byggeriets parter og i praktiske byggesituationer
  • Gode eksempler på forhandlingsforløb omkring indgåelse af kontrakter, og hvilke forsikringsformer man skal være opmærksom på i forbindelse med risikohåndtering.

Indhold

  • Indgåelse af kontrakt og forhandlinger i forbindelse hermed
  • ABR18, AB18, ABT18 mv., AB Forbruger
  • ABR89, AB92, ABT93
  • Aftaleloven, erstatningsret, udbudslovgivning
  • Rådgiver ansvarsforsikring
  • Entreprenør produkt- og erhvervsansvarsforsikring

Form

Kurset veksler livligt mellem teori, cases og eksempler og gruppediskussioner. Der er masser af praktiske eksempler, så man får en praktisk orienteret forståelse af love og regler, og det ind i mellem tunge stof bliver forståeligt og vedkommende.

Underviser

Underviser Anne Marie Herforth
Anne Marie, som har mange års praktisk erfaring fra byggesektoren som advokat i juridiske problemstillinger og deres løsninger. Anne Marie er lektor i byggejura ved Bygningskonstruktøruddannelsen, Aarhus, samt ekstern lektor ved AAU i 'Management in the Building Industry' på cand.tech i byggeledelse- og civilingeniøruddannelserne. Anne Marie har en fortid som advokat, dels i privat advokatpraksis, 1998-2005 og dels i Vestas Wind Systems A/S i perioden 2005-2012. Anne Marie er en respekteret og inspirerende underviser, og er forfatter af en engelsksproget lærebog om dansk byggejura, udgivet december 2016.

Bliv certificeret projektleder

Kurset indgår også som obligatorisk kursus på Den fleksible projektlederuddannelse i byggeriet. Forløbet er en komplet projektlederuddannelse, som du kan tage i det tempo, der passer dig - og blive certificeret projektleder.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på