Kurser

Nyt2,5 time workshop 

Udnyttelse af kaffens sidestrømme: Fra rester og spild i produktionen til en cirkulær forretning

13. januar 2026 Aarhus
DKK  200
ekskl. moms
Nr. 91863

Få ny viden, konkrete cases og sparring om, hvordan du kan omdanne kaffeaffald til værdifulde og bæredygtige produkter. Denne praksisnære workshop samler aktører fra hele værdikæden og inspirerer til cirkulære forretningsmodeller på tværs af kaffeindustrien.

Om workshoppen

Workshoppen giver et koncentreret overblik over status, potentialer og barrierer ved udnyttelse af kaffesidestrømme fra ristning og brygning. Gennem korte oplæg og caseeksempler skaber vi et fælles udgangspunkt for den efterfølgende idéudvikling og konkretisering af konkrete temaer og sidestrømme. Du får mulighed for at prioritere, hvad du vil arbejde videre med og får klarlagt næste skridt i processen.

Webinaret afvikles som en del af projektet Food Upcycling, som Industriens Fond står bag.

Deltagerprofil

Workshoppen er for virksomheder og iværksættere i kaffens værdikæde:

- Caféer og restaurationer

- Møde- og konferencevirksomheder

- Affalds- og ressourceaktører

- Brancheorganisationer og -netværk

Den er også relevant for virksomheder, der vil bruge kaffegrums i nye, endnu usete produkter. Vi opfordrer beslutningstagere, produktions- og udviklingsansvarlige med strategisk eller operationelt ansvar for bæredygtighed, produkt- eller forretningsudvikling til at deltage.

Hvordan upcycler vi kaffegrums?

Det arbejder vi med på workshoppen Udnyttelse af kaffens sidestrømme: Fra kaffegrums til en cirkulær forretning. Den finder sted umiddelbart i forlængelse af denne workshop. Ønsker du at deltage i den, skal du tilmelde dig på den særskilte tilmeldingsside.

Om projektet Food Upcycling

Formålet med Food Upcycling er at hjælpe virksomheder med at omdanne underudnyttede sidestrømme fra fødevareproduktionen til værdifulde, markedsparate produkter. Dermed reduceres madspild og miljø- samt klimaaftryk, samtidig med at konkurrenceevnen hos danske fødevareproducenter og relaterede industrier, såsom proces- og teknologileverandører samt transportører, styrkes.

Udbytte

  • Du får et klart overblik over, hvordan kaffesidestrømme kan skabe værdi i netop din virksomhed – inkl. muligheder, begrænsninger og eksempler.
  • Du går derfra med konkrete idéer og løsningsforslag prioriteret efter effekt og ressourcebehov.
  • Du får indblik i relevante cases, teknologier og forretningsmodeller fra branchen.
  • Du møder potentielle samarbejdspartnere og får hjælp til at matche på tværs af værdikæden.
  • Du får tydelige næste skridt via et handlingskort, så du kan komme videre efter workshoppen.

Det får du på workshoppen

Vi sørger for, at rammerne er i orden, så du kan fokusere på at lære.

På kurset får du morgenmad, frokost, snacks og drikkevarer.

Fuld forplejning

På kurset er der indtænkt øvelser og deltagerinddragelse.

Øvelser og inddragelse

For at sikre den bedste læring vil der være mulighed for casearbejde.

Casearbejde

Kursusmateriale er inkluderet i prisen.

Materiale

Materiale på dansk

Materiale på dansk

Undervisning på dansk

Undervisning på dansk

Digitalt materiale

Digitalt materiale

Indhold

Velkomst, præsentation og introduktion til Food Upcycling
Fagligt oplæg: Sidestrømme i kaffebranchen – status, potentialer og barrierer
Cases: Aktuelle anvendelser af kaffesidestrømme
Udvælgelse af fokusområder
Pause
Opsummering og afstemning om fokusområder
Gruppearbejde: Idéudvikling i grupper på de udvalgte fokusområder
Fælles opsamling, Q&A og øvelse
Kort rundvisning i Fødevareteknologi på Teknologisk Institut
Afrunding, evaluering og tak for i dag

Form

Fysisk workshop med korte oplæg, cases, gruppeøvelser, interaktive værktøjer og praktisk netværksaktivering.

31995
Underviser

Simon Hvid

Sektionsleder, Fødevareteknologi

Underviser

Katrine Voetmand

Forretningsleder, Innovation og Digital transformation

Vælg dato

Aarhus
13. januar 2026