Kom i gang med C# programmering

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Billede af C# Logo

Kom i gang med C# programmering

4 min.

C# er et effektivt programmeringssprog, som er bygget på programmet C, og minder rigtig meget om Java.

For snart 20 år siden frigav Microsoft en runtime kaldet .NET Framework, og med det programmeringssproget C# (C sharp) i version 1.0. Runtime og programmeringssprog blev skabt af et team ledet af danskeren Anders Hejlsberg, og har i dag udviklet sig til en ny opdateret runtime kaldet .NET Core og version 11 af C#.

.NET Core kan installeres på alle de store platforme (Windows, MAC og Linux) og kan bruges til at skabe applikationer til desktop, server, web og mobil. C# er det dominerende sprog, men man kan også vælge at udvikle i Visual Basic .NET eller det funktionsorienterede F#. 

C# hvad er

Læs også: Hvad er C#?


Hvad kræves for at komme i gang

Hvis du gerne vil i gang med at udvikle i C#, kan du vælge mellem to gratis udviklingsmiljøer.

Du kan installere Visual Studio Community Edition 2019 (VS). Det kan installeres på Windows eller MAC og fylder godt 4-10 Gb, afhængig af, hvad du ønsker at udvikle. Til gengæld indeholder installationen alt hvad du behøver til at udvikle i C#.

Alternativt kan du installere den langt mindre Visual Studio Code (VSC). Den kan installeres på alle de store platforme, og fylder under 100 Mb. For at kunne foretage udvikling i C#, skal du også installere .NET Core SDK til den ønskede platform, samt udvide Visual Studio Code med en extension der logisk nok hedder C#. Når den er installeret, er du klar til at udvikle C# applikationer.

Lær om C#

Næste skridt er at lære om selve sproget, samt hvordan man udvikler forskellige typer af applikationer.

Der findes masser af C# ressourcer på nettet – herunder Microsofts egen, som indeholder både dokumentation, artikler og videoer. Der er også en masse bøger skrevet om C# - både på dansk og på engelsk.

Nedenunder kan du finde to videoer, som viser hvordan du nemt at komme i gang med en simpel konsol-applikation i både Visual Studio og Visual Studio Code.

På Teknologisk Institut har vi ligeledes kurser i både grundlæggende og avanceret C# samt kurser i udvikling af forskellige server- og desktopapplikationer.

VideoguideVil du vide mere?

Hvis du ønsker at lære C#, er der rigtig mange muligheder hos Teknologisk Institut. 

Udvalgte kurser i C#:

Se flere C# (sharp) kurser:

Kilder:

Denne artikel er skrevet i samarbejde med vores instruktør i C#, Michell Cronberg, Underviser ved Teknologisk Institut