Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
R logo

R1 - Introduktion til statistikprogrammet R

Kurset er første af i alt fire statistikkurser i R. Kurserne introducerer dig i data analysens og forsøgsdesignets hovedtemaer. Introduktion til statistikprogrammet R giver dig en grundig introduktion til programmet R.

Udbytte

Du har installeret R, MRO og R-studio på din PC og er blevet fortrolig med programmernes basale opbygning og brug. Du har lært, at R er et objektorienteret sprog og er blevet fortrolig med dets logik. Du har lært at læse data ind i R, deriblandt at indlæse data fra et excelark. Du har lært at visualisere data i R vha. plot funktionen. Du har lært at lave basale datahåndteringsoperationer såsom at styre data-klasser og flette data. Du har lært at lave gruppevise basale opgørelser i R, såsom at beregne gruppevise gennemsnit. Du har lært basale statistiske grundbegreber og rationalet bag statistiske analyser. Du har lært at gennemføre en ANOVA i R.

Forudsætninger

Du skal medbringe egen PC.

Program

10:00 Velkomst

10:15 R - et fantatsisk redskab, Introduktion til R

11:00 Pause

11:10 Hands-On 1: Basalt R

12:00 Frokost

12:30 Statistikken rolle i data analysen, Statistikkens grundbegreber og sigte, Fra undersøgelsesspørgsmål til matematisk model, Et eksempel

13:00 Hands-On 2: Indlæsning af data og datahåndtering

13:50 Pause

14:00 Hands-On 3: Data visualisering og simple opgørelser

14:50 Pause

15:00 Hands-On 4: ANOVA i R

15:45 Afrunding

16:00 Slut

Programmet består af flere oplæg fra underviseren og en række Hands-on forløb bestående af et udleveret R-script, som deltageren kører igennem under underviserens vejledning.

Frokost

Frokostbuffet er inkluderet i prisen.

Min. antal deltager

8. Teknologisk Institut forbeholder sig retten til at aflyse kurset såfremt der er færre end det minimale antal deltager.

Sted

Teknologisk Institut, Skejby, Agro Food Park 13, 8200 Aarhus N. Lokale PLANT, for enden af kantinen i Agro Food Park 13.

Foreslået læsning

Vries, A. de, Meys, J. 2012. R for Dummies. Wiley & Sons, Ltd. Gratis online version http://www.ievbras.ru/ecostat/Kiril/R/Biblio/R_eng/R%20dummies.pdf

Venables, W.N., Smith, D.M, the R Development Core Team. 2009. An Introduction to R, Second Edition. Gratis online version https://cran.r-project.org/doc/manuals/r-release/R-intro.pdf

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser