Kurser

1 dags kursus 
Læring inden for et specifikt emne

R1 - Introduktion til statistikprogrammet R

5. april 2024 Taastrup
1. oktober 2024 Skejby
DKK  4.250
ekskl. moms
Nr. 38004 P
4,5
Fremragende
20 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Kurset er første af i alt fire statistikkurser i R. Kurserne introducerer dig i data analysens og forsøgsdesignets hovedtemaer. Introduktion til statistikprogrammet R giver dig en grundig introduktion til programmet R. Efter ønske kan kurset følges online som et webinar på dagen.

Efter kurset har du installeret R, MRO og R-studio på din PC og er blevet fortrolig med programmernes basale opbygning og brug. Du har lært, at R er et objektorienteret sprog og er blevet fortrolig med dets logik. Du har lært at læse data ind i R, deriblandt at indlæse data fra et excelark. Du har lært at visualisere data i R vha. plot funktionen. Du har lært at lave basale datahåndteringsoperationer såsom at styre data-klasser og flette data. Du har lært at lave gruppevise basale opgørelser i R, såsom at beregne gruppevise gennemsnit. Du har lært basale statistiske grundbegreber og rationalet bag statistiske analyser. Du har lært at gennemføre en ANOVA i R.

Forudsætninger

Du skal medbringe egen PC.

Program

10:00 Velkomst

10:15 R - et fantatsisk redskab, Introduktion til R

11:00 Pause

11:10 Hands-On 1: Basalt R

12:00 Frokost

12:30 Statistikken rolle i dataanalysen, Statistikkens grundbegreber og sigte, Fra undersøgelsesspørgsmål til matematisk model, Et eksempel

13:00 Hands-On 2: Indlæsning af data, datahåndtering, plots og simple opgørelser

14:45 Pause

15:00 Hands-On 3: ANOVA i R

15:45 Afrunding

16:00 Slut

Programmet består af flere oplæg fra underviseren og en række Hands-on forløb bestående af et udleveret R-script, som deltageren kører igennem under underviserens vejledning.

Anmeldelser af R1 - Introduktion til statistikprogrammet R

4,5
 
Fremragende Baseret på 20 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt
Jeg synes underviseren gør det godt. Det er jo ikke nemt at formidle "R" til en meget broget skare. Hatten af for det!
 - Niels-Erik Jørgensen Cowi A/S

Frokost

Frokostbuffet er inkluderet i prisen.

Min. antal deltagere

8. Teknologisk Institut forbeholder sig retten til at aflyse kurset såfremt der er færre end det minimale antal deltagere.

Foreslået læsning

James, G. , Witten, Daniela, Hastie, T. Tibshirani, R. 2013. An Introduction to Statistical Learning, with Applications in R. Springer, NY. https://faculty.marshall.usc.edu/gareth-james/ISL/

Vælg dato

Taastrup
5. april 2024
Skejby
1. oktober 2024