Kurser

Risikostyring i projekter - byggeriet

Projekter følger sjældent et optimalt forløb, fuldstændig uden hindringer, til projektets succes. Dette kursus giver dig en introduktion til projekters risikostyring, ved at spørge: Hvad er risikostyring? Hvorfor risikostyre projekter? Hvordan risikostyres projekter?

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 39 besvarelser

Identificer og begræns risici og nå i mål

Risikostyring i projekter handler i høj grad om at sikre kontrol over projektet. Overraskelser som følge af manglende eller dårlig risikostyring i et projekt, kan have store konsekvenser, om det så er for projektøkonomien, tidsplanen, kvaliteten eller sikkerheden, eller alle elementerne, og dermed for projektets succes. Derfor er risikostyring et vigtigt element i projektledelse.

Mange risici kan forudses, en del kan afværges, og nogle kan afbødes. Ved på passende vis at identificere og styre risici i hele projektforløbet, bidrages væsentligt til projektets succes. Ikke ved at undgå risiko, men ved at begrænse, tilpasse og styre den risiko der er i projektet. Og ved at sørge for, at risikostyringen har et omfang, der passer til projektet.

Kurset giver på den ene side træning i at identificere og håndtere risici i projekter, men arbejder også men det forståelsesmæssige aspekt af, hvad der kan opnås med risikostyring.

Nu var det her mit fjerde kursus i projektleder uddannelsen og jeg er meget imponeret over niveauet af undervisere!
- Tórfinn Simonsen, S.E.V.

Deltagerprofil

Kurset giver stor værdi for dig, der er ny projektleder og du vil på kurset få en grundlæggende introduktion til metoder og værktøjer til risikostyring. Kurset er også relevant for den mere erfarne projektleder, der har gjort sig erfaringer med risikostyring i praksis, og som har brug for at skærpe opmærksomhed og værktøjer.

Udbytte

 • Gennemgang og træning i grundlæggende risikostyring
 • Større fortrolighed med risikostyring
 • Et mere nuanceret indblik i klassificering af risici og forholdet mellem risici
 • Introduktion til et mere omfattende syn på risikostyring, og risikostyrings grænseflader
 • Erkendelsen af hvor er jeg selv, og hvor er min organisation, når det kommer til i forhold omkring risikostyring samt spørgsmålet ”Hvor vil vi gerne være?”

Indhold

 • Hvor er jeg i forhold til risikostyringen
 • Identifikation af risici
 • Kreative teknikker
 • Værktøjer til registrering af risici
 • Håndtering og profilering af projekt risici
 • Øvelser i risikostyring

Form

Kurset veksler mellem teori, værktøjer, refleksion, erfaringsudveksling og små opgaver.

Undervisere

Mads Blaaberg - K23521 Projektledelse i byggeriet - Grundlæggende
Mads har arbejdet med projektledelse i anlægsbranchen i 17 år og har været projektleder på mange forskellige typer anlægs projekter, både i Danmark og i udlandet. Desuden har Mads arbejdet med kontrakthåndtering, kravs-styring og projektøkonomi. I dag arbejder Mads som bygherrerådgiver, med en blanding af kontrakthåndtering, projektledelse, og strategisk rådgivning. Mads har over årene opbygget solid erfaring med at træde ind i nødlidende projekter og få dem tilbage på sporet. Mads er certificeret i projektledelse (IPMA B).

Bliv certificeret projektleder

Kurset indgår også som obligatorisk kursus på Den fleksible projektlederuddannelse i byggeriet. Forløbet er en komplet projektlederuddannelse, som du kan tage i det tempo, der passer dig - og blive certificeret projektleder.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på