Kurser

Risikostyring i projekter

Få indblik i konkrete teknikker til identifikation, vurdering og styring af risici, der kan påvirke projektets mål. Dette kursus giver dig konkrete teknikker til projekters risikostyring.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 11 besvarelser

Begræns risici og nå i mål

Manglende eller dårlig risikostyring i et projekt kan koste mange ressourcer – både tid, penge og energi. Derfor er det vigtigt at styrke denne proces, så eventuelle risici identificeres og styres bedst muligt igennem hele projektforløbet. God risikostyring kan være et væsentligt bidrag til et succesfuldt projekt. På dette kursus, som over 150 allerede har deltaget i, får du træning i at identificere og håndtere risici i projekter og i vurdering af dilemmaet mellem trusler på den ene side og muligheder på den anden side.

Det var en god oplevelse, der var styr på materiale og indhold. Det var virkelig brugbart, ikke bare snak.
- Michael Pape Hansen, Beam A/S

Deltagerprofil

Kurset giver stor værdi for både uerfarne projektledere, der på kurset får en grundig introduktion til metoder og værktøjer til risikostyring. Men kurset er også relevant for mere erfarne projektledere, der har gjort sig erfaringer med risikostyring i praksis, og som har brug for at skærpe opmærksomhed og værktøjer. Kurset er for projektedere i alle brancher.

Udbytte

 • Overblik over de traditionelle vinkler på risikostyring
 • Gennemgang og træning i grundlæggende værktøjer
 • Afprøvning af risikostyring i praksis
 • Større fortrolighed med risikostyring
 • Et mere nuanceret indblik i forholdet mellem risici og muligheder

Veksling imellem teori og praktisk anvendelse var passende.
- Jan Klejs Pedersen, Semco Maritime A/S

Indhold

 • Roller i risikostyringen
 • Kreativitetsteknikker
 • Risikoregister
 • Risikoprofil
 • Risikoreaktioner
 • Øvelser i risikostyring

Form

Kurset veksler mellem oplæg, værktøjer, erfaringsudveksling og øvelser.

Undervisere

Underviser Thomas Essendrop
Thomas er seniorrådgiver og har en baggrund som projektleder og Change Management konsulent. Thomas har erfaring med rådgivning og implementering af projekt- og forandringsledelsesmodeller indenfor både den private- og den offentlige sektor. Med 20 års undervisningserfaring og en Master of Education, lægger Thomas stor vægt på at tilrettelægge og gennemføre undervisningen, således at kursisterne oplever et godt forløb med stort udbytte. Thomas er akkrediteret trainer i PRINCE2®, PRINCE2 Agile®, Change Management og SAFe® og er certificeret i MSP®, MoP®, Prosci ADKAR®, NLP Business, samt Scrum Master og SAFe® Programme Consultant.

 
 
 

Bliv certificeret projektleder

Kurset indgår også som obligatorisk kursus på Det fleksible uddannelsesforløb - for projektledere og it-projektledere, som er en komplet projektlederuddannelse, du kan tage i det tempo, der passer dig - og blive certificeret projektleder.

Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på