Kurser

RPA - få styr på processerne

Robotautomatisering vinder stærkt frem i de administrative funktioner. Få forståelse for Software Robotics og de mange anvendelsesmuligheder, der er i en moderne virksomhed. Vi gennemgår cases og giver dig værktøjerne til selvstændigt at kunne udvælge egnede processer, kortlægge dem i detaljen, udarbejde business case og efterfølgende følge op på driften af automatiseringen.

Evaluering

4stjerner

Alle arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed.

Evalueringen er baseret på: 19 besvarelser

Udnyt forretningspotentialet med RPA

Forbered dig på de nye administrative arbejdsgange, når I som virksomhed skal lære at arbejde sammen med robotterne. Forretningen skal understøttes og der skal frigives tid til, at organisationen kan fokusere på mere værdiskabende opgaver.

Du bliver klædt på til at udføre procesrelaterede opgaver og indgå som en central del af et Robotics Process Automation (RPA) initiativ og opbygning af et Center of Excellence.

RPA er softwarerobotter, som kan imitere et menneske og betjene en computer gennem det samme interface, som et menneske bruger.
Softwarerobotter, som nok bedre kan betegnes som en virtuel assistent, kan logge ind, indtaste, kopiere, beregne, indsamle information, strukturere data og meget mere. Forskellen er bare, at den gør det 10 gange hurtigere end sine menneskelige kolleger og arbejder 24/7, uden at gå på kompromis med kvaliteten.
RPA har været undervejs længe, men det er først inden for de seneste år, at teknologien er blevet tilgængelig og veludviklet nok til at indfri det store forbedringspotentiale, der ligger i at automatisere rutineprægede, gentagne og manuelle opgaver.
Organisationer mangler nu personer, der kan drive et sådan RPA-initiativ, og kan sikre at de rigtige business cases er fundet, at processerne bliver kortlagt korrekt, samt at der løbende opfølges på automatiseringer.

Kursets indhold var: spændende, informativt, lærerigt og udfordrende.
- Kate Fuglsang, Landsorganisationen i Danmark

Deltagerprofil

Dette kursus er for ledere, nøglepersoner, specialister, projektledere og interne konsulenter, der skal arbejde med RPA initiativer. Det er en fordel med forretnings- og/eller procesforståelse, men det er ikke et krav.

Udbytte

 • Kursisten vil kunne afsøge organisationen for processer der har RPA potentiale. På kurset gennemgår vi hvilke teknikker, der kan bruges til at identificere nye processer.
 • Kursisten vil lære om best practice i forhold til pipelinestyring. Vi vil komme ind på prioritering og planlægningsovervejelser. Hvordan tilsikres accept fra nødvendige interessenter?
 • Kursisten vil blive trænet i kortlægning og beskrivelse af processer. Vi vil komme til at lave den dokumentation, som muliggør en effektiv overlevering til en RPA udvikler.
 • Kursisten vil få et indblik i hvordan en RPA-udvikler arbejder, når vi skal bygge vores egen robotter. Hertil vil vi gennemgå de mest normale årsager til proces tilbageløb.
 • Kursisten vil lære om rollerne i forbindelse med test af nye processer, inden de implementeres.
 • Kursisten vil få kendskab til best practice i forbindelse med implementering af nye RPA processer
 • Kursisten vil slutteligt skulle lave sin egen ”RPA operating model”, som samler op på de øvrige læringsmål.

Indhold

Dag 1:

Procesworkshop
 • Kickstart RPA, brainstorm, potentialevurderings- og udvælgelsesværktøjer
Proceskortlægning og dokumentation
 • Kortlægnings- og dokumentationsværktøjer, overdragelse, case-øvelser
 
Dag 2:
 
Centrale logikker i RPA
 • Øvelse, grundprincipper i robotbygning
Byg din første robot
 • Øvelse, fra teori til praksis
Organisering af RPA
 • Organisationsdynamikker, strategi, ekstern og intern
Styring og performancemåling
 • Beregning af businesscase, projektstyringsværktøjer og teknikker, dashboards
Governance, compliance og security
 • Administration i CoE, intern og ekstern compliance, sikkerhedsopsætning

Materiale

Egenudviklet kursusmateriale bestående af slides, opgaver og tilhørende løsninger specialudviklet til kurset.

Underviser

Undervisningen foretages af:

Daniel NordicRPA

 • Daniel, der har 3 års erfaring som proceskonsulent og RPA-udvikler. Desuden har Daniel flere års erfaring med undervisning i forskellige IT-systemer.
  Certificeringer: UiPath Developer & Business Analyst Certified.

og

Markus Sisseck

Markus, der er er Senior RPA-konsulent, og har bred erfaring som RPA-konsulent.
Certificering: Foxtrot RPA Certified, Foctrot RPA Teacher Certificed. Uipath og advanced Excel.

eller

Jens Soenderby Nielsen

Jens, der er Senior Consultant. Jens har solid erfaring som RPA-konsulent hos flere danske virksomheder og har undervist business analysts og RPA-udviklere hos virksomheder i en længere årrække.

Certificeringer: UiPath Developer & Business Analyst Certified, Advanced Excel – herunder VBA programmering.

 
Har du faglige spørgsmål, så kontakt:
Andre kigger også på