Kurser

Fremragende2 dages kursus 
Læring inden for et specifikt emne

Skab fælles retning i din afdeling med visionsledelse

5. - 6. september 2024 Taastrup
21. - 22. november 2024 Aarhus
16. - 17. januar 2025 Taastrup
28. - 29. april 2025 Aarhus
DKK  12.999
ekskl. moms
Nr. 91408 A
4,7
Fremragende
3 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.

Deltag på kurset og lær, hvordan du som leder formulerer og kommunikerer en vision, som sætter retning for, hvad du, din afdeling og dine ansatte i fællesskab skal lykkes med. Du introduceres til og trænes i konkrete metoder, der sikrer følgeskab, motivation og opbakning til visionen. Du bliver skarp på, hvad en vision er, hvordan den konkret udarbejdes, og hvordan du kobler den til de mål, I skal indfri i afdelingen og i din organisation.

Bedre samarbejde og resultater med visionsledelse

At lede via en vision giver bedre målopnåelse og øget motivation blandt alle – det viser såvel forskning som praksis.

Visionsledelse er blot en af mange ledelsesopgaver, og du kan i hverdagen opleve, at driften overskygger behovet for at udvikle og ruste arbejdspladsen til fremtiden.

På dette kursus får du en værktøjskasse, som hjælper dig med at forstå og mestre visionsledelse på en måde, som kan integreres direkte i løsningen af de daglige driftsopgaver.

Du bliver trænet i at designe og gennemføre en langtidsholdbar transformation på din arbejdsplads. Dels gennem værktøjer, der styrker dialogen og det effektive samarbejde med dine medarbejdere om visionen. Dels via metoder, der giver din afdeling et fælles afsæt og værdigrundlag, som bliver jeres platform til at arbejde visionært i fremtiden.

Deltagerprofil

Kurset er til dig, der enten er leder med direkte personaleansvar, lederaspirant eller som arbejder tæt sammen med ledelsen (f.eks. i en nøglefunktion som rådgiver, projektleder, udviklingskonsulent, organisationskonsulent, HR-sparringspartner m.v.).

 

Udbytte

 • Indblik i, hvad en vision er
 • Indblik i, hvordan du arbejder med visionsledelse – processuelt som substantielt
 • Redskaber til at formulere, formidle og fastholde en vision
 • Tips til at integrere visionsledelse i hverdagens opgaveløsning, som tilfører mening og skaber retning for, hvad du og dine ansatte i fællesskab skal lykkes med
 • Redskaber til dialogen og det effektive samarbejde med medarbejderne om formulering og realisering af visionen
 • Værktøjer til at konkretisere og bryde visionen ned, så den passer til den kontekst og strategiske situation, som din afdeling, dine medarbejdere og din organisation befinder jer i
 • Sparring på din vision, som du kommer til at arbejde konkret med på kursusdagene

Indhold

 • Fordele, faldgruber, udfordringer og dilemmaer – i arbejdet med visionsledelse
 • Test af din vision – kan den kommunikeres, og hvordan bliver den levende?
 • Ledelsesværktøjer når du arbejder med visionsledelse
 • Din lederidentitet, lederautenticitet og lederkommunikation – i arbejdet med visionsledelse
 • Din ledelsesrolle i arbejdet med visionsledelse – dit ledelsesrum, din ledelsesautoritet og din lederautonomi

Anmeldelser af Skab fælles retning i din afdeling med visionsledelse

4,7
 
Fremragende Baseret på 3 anmeldelser
Arrangementer på Teknologisk Institut bliver evalueret af deltagerne. Stjernerne angiver deltagernes gennemsnitlige tilfredshed inden for de sidste 5 år.
Fremragende
Meget godt
Godt
Mindre godt
Ikke godt

Form

Kurset veksler mellem oplæg, individuelle refleksionsøvelser, plenumdrøftelser og træning af visionsledelse.

Du arbejder på kurset med din "lokale" vision, bringer dine egne erfaringer og lederkompetencer i spil og får suppleret din viden med nye værktøjer, som kan trænes og direkte tages direkte i brug på din egen arbejdsplads.

Indholdet på kurset er baseret på danske og internationale forskningsresultater om, hvad der virker i praksis, når der arbejdes med visionsledelse.

Tilrettelæggelsen af kurset er baseret på anerkendte læringsmodeller, hvor deltagerne tilføres viden og arbejder med refleksioner, der kan omsættes i handlinger i egen praksis.

29001
Underviser

Daniel Stefansson

5/5 (3 evalueringer) 
Baseret på alle evalueringer af underviseren fra de seneste 5 år.

Daniel Stefansson er cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet med speciale inden for ledelse- og organisationsudvikling. Daniel har mange års erfaring som leder og organisationskonsulent og har i flere år været underviser og oplægsholder. Daniel arbejder som selvstændig konsulent og har et partnerskab med Kong Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet - om bl.a. forskning og træning af visionsledelse i praksis.

Vælg dato

Taastrup
5. - 6. september 2024
Aarhus
21. - 22. november 2024
Taastrup
16. - 17. januar 2025
Aarhus
28. - 29. april 2025
Taastrup
23. - 24. juni 2025